RockShock

Internetový rockový magazin

Horkýže Slíže aneb Alibaba a 40 krátkých songov 2 v Praze

13. října 2021, Praha, Lucerna Music Bar

Text: Mária Nováková
Foto: Pavel Novák

Ve středu 13. října se v Lucerna Music Baru konal první ze dvou po sobě jdoucích koncertů oblíbené slovenské kapely HORKÝŽE SLÍŽE, která v rámci podzimního turné představuje nové album Alibaba a 40 krátkych songov 2. To vyšlo 14. září a křest alba se odehrál ve známém baru Music a Cafe Nitra. Tour 2021 začala 2. října v Bystřici pod Hostýnem a končí 27. listopadu v KD Břeclav.

Vstup do Lucerna Music Baru v Praze byl otevřen v 19.30, ale již dlouhou dobu před otevřením se začala tvořit dlouhá fronta fanoušků. V baru již bylo vše nachystané, stánek s novým merchem byl v obležení a všichni netrpělivě očekávali, až koncert Horkýže Slíže začne.

Ve 21.00 vypuklo pravé šílenství. S fanoušky se pozdravil frontman kapely Peter Hrivňák alias Kuko tradiční peckou Silný refrén, která sklidila bouřlivý potlesk. Stominutový setlist byl nabitý parádní hudbou se skvělými texty, namátkou jen vzpomenu na mega pecky Malá Žužu, Atomový kryt, Logická hádanka, L & G Song, Telegram, Mám v p… na lehátku, A já sprostá. Samozřejmě zazněly i některé songy z nového alba Alibaba a 40 krátkych songov 2. Sál byl zcela zaplněný fanoušky, u pódia se pogovalo, všichni si koncert naplno užívali. Kuko poděkoval fanouškům za to, že si přišli užít koncert naživo a také za vytvoření pekelné atmosféry. Na závěr se kapela rozloučila hitovkami Maštaľ a Keď budeš na compe a ještě dlouhou dobu po děkovačce se ozývalo skandování „Horkýže, Horkýže, Horkýže!“.


DALŠÍ REPORTÁŽE

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Visits: 1145

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *