RockShock

Internetový rockový magazin

Covers For Lovers natočili sci-fi videoklip a zvou na oslavu deseti let kapely

Text: ForFUN Agency
Foto: Jan Hamady

Středočeská pop-punkrocková formace COVERS FOR LOVERS přichází v těchto dnech téměř po roce od posledního počinu Tak jak? s novinkou. K singlu Napořád vznikl i videoklip, který po umělecké stránce zpracoval, stejně jako předchozí Hvězdu, Petr ‘Vinc‘ Havlíček.

Kapela se novou písní Napořád hlásí ke svým začátkům – melodickému, svižnému punk rocku s kořeny v tvorbě kapel devadesátých let. Důvody, proč tomu tak je, vysvětluje frontman kapely Billie Joke. „My jsme v hudbě vždycky hodně experimentovali. Takže v našem playlistu najdete rozmanitou škálu diametrálně odlišných songů od popíku, punku, reggae, ska až třeba k metalu. Časem jsme ale došli k tomu, že nás stejně nejvíc baví to, na čem jsme vyrostli. To jsou hlavně songy kapel Green Day, Bad Religion, The Offspring, MXPX nebo novodobějších Simple Plan a dalších. Toto nám sedí asi nejvíc. To je naše cesta.“ Textem píseň opatřil bubeník Aleš Uhlíř, který je i autorem scénáře videoklipu.

V klipu si kromě vynikajícího českého herce, režiséra a básníka Václava Čížkovského (Copak je to za vojáka, Tankový prapor a další) zahrála i poprvé před kamerou stojící Dagmar Santholzerová, která překvapila svou přirozeností a svěžím naturelem. Dvě hlavní dětské role svěřil autor scénáře osmileté Míše Uhlířové a sedmiletému Péťovi Horynovi, pro které to byla taktéž filmová prvotina. Kromě zkušeného Petra ‘Vince‘ Havlíčka operoval za kamerou poprvé také Billie Joke (náběry dětí).

„Klipy většiny českých pop-punkových kapel mě těžce nebaví. Přijdou mi totálně bez nápadu. Jedno klišé střídá druhé. Pořád dokola mejdany, rozchody, podvody, jedna pěkná holka a jedna mediálně známá tvář, kapela hraje. A pojďme! Netvrdím, že naše klipy jsou originální. Také se tomu občas neubráníme, ale na druhou stranu se snažíme, aby ty naše ‘obrázky‘ byly pěkný, a hlavně aby jim nechyběla poetika. Ale možná jsem jen staromilec a zbytečně prudím,“ dodává s úsměvem autor scénáře a textu písně bubeník Aleš.

„Klipový příběh písně Napořád je příběhem jedné naplněné lásky. V dnešní době v podstatě skoro sci-fi,“ uzavírá baskytarista Dejv.

Kapela by ráda tímto videoklipem také pozvala všechny své fanoušky na oslavu deseti let své existence, která je naplánována na 27. 11. 2021 do pražského klubu Vagon. Pozvání přijala také německá kapela GREEN FROG FEET a táborská legendární PESHATA. Vstupenky na tuto veselici lze již teď pořídit v síti Ticketmaster.

Předprodej na výroční koncert (hosté – Green Frog Feet (DEU) a Peshata) zde: www.ticketmaster.cz

Související odkazy:
www.coversforlovers.cz
www.instagram.com/covers4lovers
www.facebook.com/covers4lovers
www.forfunagency.cz


DALŠÍ AKTUALITY

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Visits: 609

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *