RockShock

Internetový rockový magazin

Fryyfest online přilákal spoustu diváků

4. dubna 2021, Mladá Boleslav, Kulturní dům

Text: Pavel Novák
Foto: Pavel Novák

V neděli 4. 4. se konal v KD Mladá Boleslav Online minifest na podporu festivalu Fryyfest, který se vysílal, jak už z názvu akce vyplývá, na podporu festivalu který se bude konat ve dnech 30.–31. 7. 2021 v Bakově nad Jizerou.

Jako první vystoupil s akustickým setem zpěvák LÁĎA SPILKA, doprovázený na kytaru Johnnym Honzátkem z kapely RAiN. Nutno dodat, že Láďa si vedl velice dobře. Spousta posluchačů zná Láďu z jeho účinkování v kapele Rimortis, ale to je již minulost. Láďa v současné době pořádá akustické koncerty a připravuje se na obnovení své kapely La Spilka. Taktéž ho můžete vidět jako hosta kapely RAiN v klipu Král Popel Nic (www.youtube.com).

Druhým účinkujícím byla vikinská smečka VANAHEIM z Chlumce nad Cidlinou. Vanaheim vtrhli na pódium s peckou Anděl strážný a svůj set zakončili stylovou Král Vikingů. Velice mě svým výstupem zaujal charismatický zpěvák Miloš Koblmuller, a tak musím konstatovat, že si tento koncertní set diváci určitě užili. V kuloárech nám kluci prozradili, že dokončují třetí řadovou desku, takže se máme jistě nač těšit.

Další v řadě vystoupila již dříve avizovaná crossoverová kapela RAIN se svým frontmanem Honzou Kvapilem. Následovala jedna pecka za druhou – namátkou z těch starších jmenuji Mraky nebo Čína anebo z novějších již zmiňovaná Král Popel Nic nebo Příliš mnoho všeho. Nutno říct, že si kluci svůj set notně užili. Ještě zbývá dodat, že kapela RAiN taktéž dokončuje novou desku a na její podporu připravuje ještě další dva klipy.

Nakonec přišlo velké finále. Jako třešnička na dortu to bylo vystoupení speciálního hosta, bučovické crossover/hardcore/heavy smečky FORREST JUMP, kterou přišel podpořit zvukař skupiny Dymytry Bohumír Reilich. Svůj set zahájili skladbou Slovo jako zbraň a pak už následovala jedna pecka za druhou – DNA, Meriarty, Na křídlech nočních můr, Kdo hlídá hlídače, Z pijavic a další. Nakonec zazněla i moje nejoblíbenější Maso (www.youtube.com). Kapela právě dokončuje pilotní klip Uprostřed magnetických polí ke své nové desce.

Závěrem bych chtěl říct, že na dnešní dobu byla akce velmi výjimečná, a chtěl bych touto cestou poděkovat jak pořadatelům, tak i Honzovi Kvapilovi, že se mohla uskutečnit. Minifest měl opravdu vynikající úroveň jak kvality osvětlení, tak i kvality ozvučení.

Minifest je ke zhlédnutí zde: www.youtube.com

Fryyfest můžete i nadále podpořit na Donio sbírce www.donio.cz/FryyFest.


DALŠÍ REPORTÁŽE

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Visits: 622

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *