RockShock

Internetový rockový magazin

Temní Disowning připomněli svůj debut videoklipem Suffocated By My Walls

Text: XENOKORP / Jiří Olszar
Foto: archiv skupiny

Mezinárodní dark/deathmetalové seskupení DISOWNING, které je převážně složené z francouzských hudebníků, zaútočilo na hudební scénu nejprve EP nahrávkou Battle Of Neverness (2019) a zejména pak v roce 2019 svým oficiálním debutovým počinem Human Cattle. A právě z něj si vybrali skladbu Suffocated By My Walls, kterou jako připomínku vypustili v těchto dnech do světa ve formě videoklipu.

Trendy přicházejí a odcházejí v každém hudebním žánru a ani death metal není výjimkou, i když se rozšířil o subžánry jako brutal, technical nebo blackened death metal. Ani dýchavičný old school death metal už nemá moc co nabídnout a vesměs přináší nespočet bezduchých klonů, které prostě nic nového přinést nemohou. Najdou se ovšem výjimky, které se nebojí experimentovat se styly, a vnášejí tak do daného žánru potřebné inovativní prvky. A právě Disowning jsou jednou z těch kapel, které se toho nebojí, podobně jako třeba jejich kolegové Ad Patres, Skinned nebo Insain.

To ostatně můžete posoudit i nyní prostřednictvím videoklipu Suffocated By My Walls.

Ač věrni a pevně zakořeněni v době počátků death metalu, vyhýbají se Disowning uvěznění v klasických postupech a využívají zejména svou vysokou muzikantskou úroveň i umění psát skvělé songy převážně smutnějšího charakteru. Kapela, v jejímž čele stojí bývalý zpěvák Offending Jesus ‘The Butcher‘, své depresivní nálady vtiskla právě už do svého stále aktuálního debutu Human Cattle, kde popisuje náš pustý a zoufalý svět směřující k sebezničení. Nejedná se však o pohled na budoucnost, tohle je prostě realita dnešního oslabeného světa a pohled do propasti, kde končí veškeré lidstvo.

Vše povyšuje i výborný mastering talentovaného zvukového mistra Sylvaina Bigueta (Ataraxie, Impureza, Trepalium ad.) a dokonalá ilustrace světoznámého grafika Rémyho Cuveilliera z Headsplit Design (Kreator, Arch Enemy, Insain ad.). Pokud lidstvo nakonec přežije, stane se Human Cattle skutečnou klasikou.

Aktuální sestava:
Jesus ‘The Butcher‘ – zpěv
Peb – kytara
Jérôme Tourinan – kytara
Adrien Dieu – baskytara
Maxime Pironet – bicí

Související odkazy:
www.facebook.com/disowning
www.xenokorp.com

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Visits: 303

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *