RockShock

Internetový rockový magazin

Šumperk zažije koncerty pod letní oblohou i podzimní kulturní smršť

Text: DK Šumperk
Foto: archiv Argemy

S uvolňujícími vládními opatřeními nabírá dech i jeden z největších pořadatelů kulturních akcí v regionu Dům kultury Šumperk. Červen bude ve znamení výtvarného umění a tvorby. Letní měsíce přinesou koncerty pod širým nebem a podzim bude ve znamení koncertů velkých hvězd.

Situace se mění ze dne na den, ale už jsme udělali zásadní rozhodnutí. V červnu zveme příznivce výtvarného umění do Galerie Jiřího Jílka, která nabízí výstavu Světlem a tuší Hany Rysové a Pavla Herynka. Vernisáž proběhne 3. června. V polovině měsíce pak pozveme ty, kteří si s námi chtějí zavzpomínat, do foyer Domu kultury, kde proběhne odhalení retro instalace Markéty Dočkalové a Štěpána Mikulenky a současně tu bude zahájena retrospektivní výstava DK 40,” říká dramaturg Domu kultury Šumperk Ondřej Procházka.

Na červenec připravuje Dům kultury koncert k 50. jubileu kapely POUTNÍCI pod širým nebem. A v pátek 21. srpna plánuje oblíbenou Revival Invazi věnovanou hudbě Rolling Stones, Kabátu a dalších hvězdných kapel. „Termíny ještě pořád dolaďujeme vzhledem k neustále se měnícím podmínkám. S prodejem vstupenek na léto chceme začít na začátku června. Z letních aktivit snad potěší rodiče dětí tři hodně zajímavé příměstské tábory, a nesmím zapomenout na Klášterní hudební slavnosti, v rámci kterých se milovníci klasiky mohou v Šumperku těšit na další dva koncerty,” dodává produkční Michaela Horáková.

Do konce května bude pokladna DK otevřena v pondělí a ve středu od 14 do 16 hodin. Zájemci si mohou kupovat i rezervovat vstupenky na letošní kulturní podzim, který se plní hvězdnými jmény. V prodeji jsou vstupenky na koncert kapel LAURA A JEJÍ TYGŘI, ARGEMA, KATAPULT, do Šumperka přijede JAKUB SMOLÍK, travesti skupina Screamers, příznivce designu a výtvarného umění potěší ART.blok.

Od června už poběží předprodej v pokladně Domu kultury každodenně.

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Views: 10

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *