RockShock

Internetový rockový magazin

Doktor Triceratops připomněli loňskou novinku videoklipem V síti

Text: Jiří Olszar
Foto: Eliška Morávková

Ačkoliv to nebývá zrovna zvykem, abychom dopředu prozrazovali nějaké videoklipy, které budou zařazeny do Video Shockparády, v případě skupiny DOKTOR TRICERATOPS uděláme menší výjimku. V nadcházejícím kole bude nasazen aktuální videoklip V síti, který kapela vypustila do světa na sklonku minulého měsíce.

Skladba připomíná loňskou novinku Old Skull Metal, již Doktor Triceratops vydali a slavnostně pokřtili 1. 11. 2019 v pražském klubu Kain. Novinka vyšla u Illegal Records, produkce se ujala samotná kapelu, o mix, mastering a grafiku alba se postaral kytarista Michal ‘Randy’ Rotter. Aktuální počin obsahuje kromě videoklipově zpracovaného songu V síti dalších dvanáct skladeb včetně úvodního Intra.

Zatímco dříve kapela, která je na světě už od roku 1985, brousila svůj sound především v thrashmetalovém duchu a skladby prezentovala v anglickém jazyce, postupem času začala inklinovat více k rodnému jazyku a do jisté míry proměnila, či přímo ‘rozvětvila’ i původní styl. To vše se právě promítá i na aktuální desce. Texty jsou již kompletně české a samotná muzika se od thrash metalu posunula k poněkud crossoverovějšímu pojetí. Thrashový nádech především ve zvukové stránce nechybí, ale najdeme zde i groovemetalové, klasicky heavymetalové či lehce úderné hardcorové prvky. Ostatně úsudek o Old Skull Metal si můžete udělat sami, a to na kapelním Bandzone profilu, kde je celá deska k volnému poslechu.

Pokud vás tedy tahle muzika oslovila, můžete skupinu podpořit i hlasováním v nadcházejícím kole Video Shockparády, které bude odstartováno na konci tohoto týdne.

Klip V síti najdete zde: www.youtube.com/watch?v=AIjvrxM2rKY

Momentální koncerty jsou zatím otázkou budoucnosti, ale až pomine koronavirová pandemie, určitě to zase Doktor Triceratops pořádně rozjedou i v této aktuální sestavě:
Michal ‘Randy’ Rotter – kytara
Ondřej Černý – zpěv
Jiří Drážďanský – kytara
Josef Borovka – baskytara
Karel Křen – bicí

Související odkazy:
www.doktortriceratops.cz
www.bandzone.cz/doktortriceratops
www.facebook.com/doktortriceratops

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Views: 16

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *