RockShock

Internetový rockový magazin

V dubnu zavítá do Café V lese mladá nadějná kapela Kawala

Text: D-Smack-U Promotion

Již několikrát v minulosti dal severní Londýn vzniknout stěžejním umělcům své doby a nejžhavějším britským kapelám – od Madness po Amy Winehouse, Adele nebo Wolf Alice. Nyní se zde zrodila jedna z nejnadanějších mladých kapel – KAWALA, která by ráda šla v obdobných šlépějích.

Sestava okolo zpěváka Jima Higsona a kytaristy Daniela McCarthyho není typická kapela. Jejich svěží zvuk je postaven na nádherných harmoniích Danielova unikátního stylu hraní na akustickou kytaru s vlivy mnohem vzdálenějších žánrů. Díky tomu si mohou ve škále současné pop music razit vlastní cestu.

Jejich cesta začala v roce 2014 na Leeds College Of Music, kde se potkávali na nespočetných party a často hovořili o možnosti spolupráce. Díky společné zálibě ve zvuku kapel jako Half Moon Run, Fleet Foxes, Bleanavon nebo Bon Iver se tak později skutečně stalo.

Ze začátku působili a hráli jako duo, občas za doprovodu nynějšího bubeníka Bena Battena na cajon. Tenhle jednoduchý line-up se ukázal jako úspěšný pro koncertování po celých ostrovech i v Evropě, avšak zvukově zde později narazili na některé limity. Ke kapele se tak přidal i baskytarista Reeve Coulson a další kytarista Dan Lee.

Již v plné sestavě v roce 2018 tak vydali EP D.I.L.Y.D. (Do It Like You Do), které se neslo v duchu melancholického, ale optimistického indie. Kawala si tak díky svým perfektním koncertům začala budovat základnu věrných fanoušků a věhlas, který neunikl magazínům NME, Clash, rádiu BBC 1 a zajistil jim předskakování jménům jako George Ezra nebo The Vaccines. Vrcholem pak bylo třeba vystoupení na hlavní stagi festivalů Reading a Leeds v roce 2019. Následovalo vyprodané turné po Velké Británii, které jen potvrdilo velká očekávání od této mladé kapely.

Ta se nyní připravuje na další evropské turné, jehož zastávkou bude premiérově i Praha, kde vystoupí 19. dubna v Café V lese.

Vstupenky v prodeji v síti GoOut za 300 Kč + poplatky, na místě pak za 350 Kč.

Více info:
www.kawalaofficial.com
www.dsmacku.com
www.cafevlese.cz


DALŠÍ AKTUALITY

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Views: 52

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *