RockShock

Internetový rockový magazin

Cocaine Piss přivezou do Café V lese pořádný bordel

Text: D-Smack-U Promotion

Nemůžete jen tak založit kapelu s názvem COCAINE PISS a myslet to vážně; nebo ano? Tenhle název není úplně zárukou úspěchu, přesto se tahle kapela, která vznikla v roce 2014 v belgickém Liége, dostala do povědomí široké veřejnosti, stejně tak jako nějaký nejapný vtip. Cocaine Piss stejně nikdy neměli čas přemýšlet nad tím, jestli tohle jméno můžete v klidu říct na veřejnosti. Odpálili totiž raketu a než si to stihli uvědomit, letěla už pěkně vysoko.

Kapela se rychle stala důležitým jménem valonské alternativní rockové scény; ne díky nekonečným schůzkám s důležitými lidmi, ale nespočetnými koncerty, které se proslavily dvaceti- až pětadvacetiminutovými sety plnými punku a chaotického bordelu. Díky nekonečné energii se tohle jméno začalo čím dál tím častěji objevovat i po celé Evropě a nyní jejich zahraniční bilance čítá již přes 400 koncertů na nejrůznějších místech od největších festivalů po squaty či sklepení.

Za dobu své existence do svého zvuku zapracovali nejrůznější vlivy hardcoru, ‘osmdesátkového’ noise rocku a získali si spoustu fanoušků, z nichž jeden se ukázal být jako velmi důležitý – nějaký Steve Albini, se kterým mají nyní na svědomí dvě dlouhohrající LP (v případe Cocaine Piss to znamená nahrávku okolo dvaceti minut) – The Dancer a Passionate And Tragic.

Cocaine Piss jsou skvělým příkladem, čeho lze docílit, když člověk není kretén. Jejich hudba může být přisprostlá, provokativní, oplzlá a občas i zlá, ale vždy nese pozitivní poselství, které se vám vryje do paměti stejně jako jejich riffy. Rádi spolupracují s mladými a talentovanými lidmi a intenzivně se zabývají rovnoprávnosti.

Tohle všechno dokázali za pouhých pět let, a přesto to vše vypadá jako začátek. Nyní Cocaine Piss oznamují několik nových termínů a cílem jejich nezastavitelné vlny bude v pondělí 6. dubna znovu i pražské Café V lese.

O support se postarají belgičtí THE K.

Vstupenky v prodeji v síti GoOut za 250 Kč + poplatky, na místě pak za 300 Kč.

Více informací:
www.toutpartout.be/Artists/Cocaine_Piss
www.dsmacku.com
www.cafevlese.cz


DALŠÍ AKTUALITY

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Views: 48

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *