RockShock

Internetový rockový magazin

NADĚJEfest představil audio upoutávku, Manual chystají festivalovou hymnu

Text: Jiří Olszar

Reklamy není nikdy dost, zvláště pokud se jedná o propagaci charitativního festivalu. A v tomto směru nezůstává pozadu ani NADĚJEfest, jehož čtvrté pokračování proběhne 20. 6. 2020 na Rockovém hřišti v Pilníkově u Trutnova. Hlavní pořadatel kamioňák Jirka Hučko, respektive jeho Naděje z kamionu, z. s., představil v minulých dnech oficiální audio upoutávku, kterou najdete zde: www.youtube.com/watch?v=H0JxPY_Gbbw

Hard’n’rolloví MANUAL z Hradce Králové, kteří jsou pravidelnými účastníky akcí pořádaných Jirkou Hučkem, nově tedy Nadějí z kamionu, z. s., si rovněž připravili něco speciálního, a to festivalovou hymnu, kterou na NADĚJEfestu také představí. Kromě toho přivezou i spoustu nové muziky, na které momentálně pilně pracují. Co se týče nové desky, tam už má takříkajíc hotovo turnovská PURNAMA. Jejich aktuální novinka Flame Of Rebelion vyšla v lednu a příznivci black/death metalu se mají opravdu nač těšit, neboť se jedná o pekelně dobrý materiál. Temná je muzika legendárních V.A.R. a …temná je i název jejich nového počinu, vydaného v loňském roce. Deska, která se opět realizovala ve studiu Hacienda u Miloše ‘Dodo’ Doležala, drtí kosti i mozky, takže thrashe neznalí fans pozor!

Česká rocková legenda KARAMEL sice už novou řadovou desku nevydala spoustu let, nicméně repertoár mapující bezmála 40 let její existence je natolik bohatý, že je stále z čeho vybírat. Chybět ale stoprocentně nebudou ty největší hity jako Přízrak 7. B, Kluci ročníku X nebo Finská sauna. Aktuální desku (hodně aktuální i svým názvem) Svět bláznů přivezou crossoveroví RAIN z Nového Města pod Smrkem, kteří nebudou pro pravidelné návštěvníky NADĚJEfestu rovněž neznámým pojmem. Rock/metalová ANARCHIA pochází podobně jako Purnama z Turnova, ale s jakými novinkami dorazí na festival, je zatím tak trochu tajemstvím. Určitě to ale bude v nové sestavě. Minulý měsíc opustili kapelu hned dva členové, tak se nechme překvapit, co přinese nové složení a čerstvá kapelní krev.

Personálním změnám se nevyhnuli ani mostečtí gothicrockeři CARPATIA CASTLE. Tam už je ale situace vyřešena, a skupina dokonce slíbila vydání nového alba na konci tohoto roku. Možná se tak dočkají ochutnávky nových skladeb i návštěvníci NADĚJEfestu. Na pódiu nebude chybět ani heavymetalová parta VANAHEIM z Chlumce nad Cidlinou. Jedná se o poměrně nové seskupení, a přestože vznikli teprve v roce 2015, jsou velice aktivní a na kontě už mají dvě alba. To poslední s názvem Zlatí rytíři vyšlo v roce 2018. Jako speciální host se na pódiu představí i mladá zpěvačka LUCIE HANČLOVÁ, vítězka talentové soutěže Princess Of The World.

Ti všichni, a samozřejmě i fanoušci, kteří na festival dorazí, budou tentokrát pomáhat malému Nikýskovi, který trpí hned několika postiženími: Arnold-Chiariho malformací, dětskou mozkovou obrnou, celkovou svalovou hypotonií, dětským autismem a výrazným motorickým i mentálním opožděním. Veškeré informace o Nikýskovi najdete zde: www.facebook.com

Související odkazy:
www.nadejefest.cz
www.facebook.com/nadejefest
www.facebook.com/events/637672616708796
www.facebook.com/nadejezkamionu


DALŠÍ AKTUALITY

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Visits: 46

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *