RockShock

Internetový rockový magazin

Pálení čarodějnic v Plzni

30. dubna 2022, Plzeň, amfiteátr OC Plaza

Text: Mária Nováková
Foto: Pavel Novák

V sobotu 30. dubna 2022 se konalo oblíbené pálení čarodějnic v amfiteátru OC Plaza Plzeň. Před vchodem do amfiteátru se tvořily fronty natěšených fanoušků, počasí bylo luxusní a všechno nasvědčovalo tomu, že letošní filipojakubská noc bude parádní. Aby také ne, když se o zábavu postaraly špičkové kapely Trautenberk, Krucipüsk, Hi-Fly a Kurtizány z 25. Avenue.

Jako první vystoupila v 15.30 hodin plzeňská metalová kapela HI-FLY. Kapelu založil v roce 2017 Ota ‘Mysty‘ Husák s baskytaristou Standou ‘Stanleym‘ Štruncem. Kluci v květnu vypustí do světa nový videoklip, takže se máme na co těšit. Během koncertního pětačtyřicetiminutového setu stále přicházeli další fanoušci, nálada byla skvělá a bylo patrné, že Hi-Fly lidi hodně baví.

Dalším vystupujícím byla pražská rocková kapela KURTIZÁNY Z 25. AVENUE. V hodinovém setu nechyběly pecky Franz, Greta neboTommy z posledního alba Honzíkova cesta, vydaného na konci roku 2020.

Krátce před 19. hodinou začala show kapely KRUCIPÜSK, na kterou se všichni neuvěřitelně těšili. Kapela v čele s Tomášem Hajíčkem dorazila na pódium a dostala okamžitě celý amfiteátr do varu. Kluci dokážou rozproudit krev v žilách snad každému rockerovi. Koncert byl plný těch největších hitovek, už první megapecka Druide! přivedla fanoušky do varu. Ti se hned od prvních tónů nalepili na pódium a pařili. A není se čemu divit, hity Dědova víra, Rock’n‘roll, to není prdel či Mamánek jsou parádní. Závěrem Tomáš Hajíček poděkoval pořadatelům za pozvání a také technikům a zvukařům. Ale vše jednou končí, a tak i tenhle skvělý koncert plný parádní hudby skončil přídavkem Láska je kurva.

A ve 20.30 hodin to vypuklo! Plachta s nápisem Trautenberk byla odstraněna a na pódium jako uragán vlétla samotná kapela TRAUTENBERK. Amfiteátr byl našlapaný k prasknutí, ozvalo se: „Ahoj, Plzeňáci!“ Dnešní téměř dvouhodinový setlist byl nabitý těmi největšími peckami, nechyběl snad žádný z osvědčených megahitů, které zpívala s kapelou obrovská masa lidí. První pecka Buržoust rozparádila všechny příznivce této klatovské kapely. A začalo pravé tanzmetalové peklo. Kluci nám servírovali jeden hit za druhým. Byla to energická show se známými kostýmy.

Pan Pilous, Potužník senior, Vzpoura kanců, Jelito, Pyroman Roman, to byly další hitovky, které zněly amfiteátrem Plaza. Při skladbě Dáma usedl za bicí Tomáš Hajíček mladší, to byla bomba! Trautenberk nezapomněl na Tomáše Paimu, kterého všichni znali jako Obrouše, který stál u zrodu kapely. Nemohla proto chybět vzpomínková píseň na Obrouše s názvem Pán udíren, při které fanoušci rozsvítili své mobily. Všechna sranda jednou končí, a tak pomalu končil i tento skvěle rozehraný večírek. Zbýval čas už pouze na přídavek, a ten také stál za to. Byly to tradičně megahity Himlhergotdonrvetr a Netáhlo, které nesmějí na žádném koncertě chybět.


DALŠÍ REPORTÁŽE

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Views: 2205

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *