RockShock

Internetový rockový magazin

Nároďák brzy rozezní Thrash-Death Tour

Text: Nároďák Jaroměř

Již brzy, konkrétně 20. 4. 2024, proběhne v jaroměřském Nároďáku akce s názvem Thrash-Death Tour. A nyní si představíme jednotlivé kapely:

REZET (DE)
www.facebook.com/rezetband
Od vydání debutového alba Have Gun, Will Travel v roce 2010 jsou Rezet známi tím, že prezentují prvotřídní thrash metal s jedinečnou a různorodou chutí. Úspěšný mix řezavých riffů, bušících groovů, chytlavých vokálů a inteligentních textů tyto severní Němce vždy odlišoval od ostatních v žánru a rychle je posunul z undergroundové metalové scény k úspěšnému dobývání pódií po celém světě. Během svého hudebního vývoje Rezet ustáli několik změn v sestavě, vydali 5 studiových alb, 2 EP a DVD a vybudovali si jméno. Stali se jedním z průkopníků tzv. ‘new wave of thrash metal‘. Hlavní mozek a zakladatel Ricky Wagner si vede stále úspěšně společně s dlouholetým bubeníkem a přítelem Bastianem ‘Attt‘ Santenem, Lorenzem Kandolfem (Traitor) a Nikolayem Atanasovem (ex-Agent Steel), kteří aktuálně pracují na šestém studiovém albu, které bude brzy vydáno.

ANGELCRYPT (MT)
www.facebook.com/angelcrypt
Angelcrypt je melodická deathmetalová kapela s válečnou tematikou pocházející z ostrova Malta. Od svého založení v roce 1997 kapela stihla vydat několik studiových nahrávek a například singl The Black Hand (2018) byl vybrán jako oficiální ústřední melodie seriálu Global Overkill na Banger TV. Kapela se zúčastnila řady významných festivalů na Maltě a v celé Evropě, přičemž podporovala i takové kapely a interprety, jako jsou Grave, Decapitated, Blaze Bayley, Fleshgod Apocalypse, Memoriam nebo Pestilence, abychom zmínili jen některé. Důkazem pracovní morálky a mezinárodních úspěchů kapely je, že byla v roce 2019 nominována Malta Arts Councilem na prestižní cenu ‘Nejlepší mezinárodní výkon‘. Angelcrypt slibují, že přivezou maltský melodický death metal nejtěžšího kalibru v intenzivním živém vystoupení. Vzhledem k tomu, že na Maltě, ve Velké Británii, Německu, Lucembursku, Belgii, Itálii a Řecku již bylo nasmlouváno několik koncertů, bude letošek pro kapelu určitě dalším nezapomenutelným rokem. V roce 2020 kapela oznámila, že podepsala nahrávací smlouvu s německým labelem Boersma Records, u kterého 12. června 2020 vyšlo dlouho očekávané album Dawn Of The Emperor. Další nahrávka má vyjít v blízké budoucnosti.

TYPHUS (GR)
www.facebook.com/typhusmetal
Typhus je metalová kapela z Atén v Řecku. Skupina odstartovala kariéru v roce 2009 ještě pod názvem Nuclear Terror, kdy její tvorba byla ovlivněna hudbou kapel jako Megadeth, Annihilator, Testament ad. Do konce roku 2013 si vytvořili svůj vlastní thrash/speedový zvuk a vydali i první demo. V únoru 2014 kapela vydala první oficiální nahrávku v podobě EP Contaminated Salvation, které získalo pozoruhodně dobré recenze od řeckých i zahraničních médií. Skladba Pride Breaker byla vybrána pro kolekci Metal Hammeru, týkající se řecké thrashmetalové scény. Po nějakých změnách v sestavě začala kapela pracovat na svém prvním dlouhohrajícím albu a po dokončení nahrávky se v listopadu 2019 přejmenovala na Typhus. Debutového album Mass Produced Perfection pak vyšlo 25. září 2020 a znamenalo pro Typhus začátek nové éry, kdy kapela posunula své limity a vytvořila si jedinečný styl. Jejich debut je plný bouřlivých bicích, vysokých vypjatých vokálů a zemětřesných riffů. Hlavní produkce a mixu v D Studiu (Exarsis, Embrace Of Thorns, Destroy Them) se ujal Michael Karpathiou, který nahrávce dodal jasnou identitu a přitom zachoval její oldschoolový zvuk. Obal alba je dílem Pära Olofssona (Exodus, Immortal, Unleashed, Revocation ad.). Debutové album vyšlo u italského labelu Punishment 18 Records.

Vstupenky:
Předprodej 290 Kč – www.narodakjaromer.cz/thrash-death-tour
Na místě 390 Kč

FB událost – www.facebook.com/events/7169875363105271


DALŠÍ AKTUALITY

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Views: 1322

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *