RockShock

Internetový rockový magazin

Ve vyprodaném Lucerna Music Baru se vzpomínalo na Petra Hoška a slavilo se 40 let Plexis

8. února 2024, Praha, Lucerna Music Bar

Text: Pavel Novák
Foto: Pavel Novák

Od začátku se vědělo, že to bude úžasná a výjimečná akce, která se nebude opakovat. Jednalo se o oslavu 40 let založení kapely Plexis a vzpomínalo se na jejího zakladatele a frontmana Petra Hoška. A oslava probíhala opravdu ve velkém stylu a byla skvěle připravená. Na začátku, ještě před oficiálním zahájením akce, běžely na LED obrazovce rozhovory s osobnostmi z branže a kamarády Petra Hoška. Během samotného koncertu pak na obrazovce běžely historické fotografie s Petrem Hoškem.

Jako první zahrálo ‘mexické‘ uskupení MARIACHI AZTECA DE PRAGA několik svých skladeb, kde Petr Hošek alias ‘Mucho‘ kdysi působil. Musím říci, že na tuto kapelu zde přítomní pankáči reagovali velice pozitivně a během okamžiku se Lucerna Music Bar proměnil v radostnou veselici.

Poté již na pódium nastoupila kapela PLEXIS složená z původních hráčů, kteří hráli v kapele nejdéle, tj. na bicí Martin Švec, na kytaru Dušan Lébl a na baskytaru Eda Fröhlich. Kapelu poté doplnil zpěvák Petr ‘Rudee‘ Adamík, který jinak vystupuje se skupinou Degradace. Toto uskupení si nově říká PLEXISOVJANKA a v tomto složení odehráli většinu koncertního setu. Během koncertu se vystřídalo na pódiu obrovské množství hostů, spousta z nich v kapele během její bohaté historie působila. Pokusím se vyjmenovat většinu hostů: Honza ‘Skleník‘ Sklenář (SPS), Jaroslav ‘Jerry‘ Machek a Pepa Sudet (oba v současné době Inkoust pana Boučka), Honza ‘Hony‘ Haubert (Visací zámek), Petr ‘Hraboš‘ Hrabalík, Jarda Stuchlý, Zdeněk ‘Zdenál‘ Petr, Jitka Asterová, Filip Kolací, Johny Jukl, Kryštof Michal.

Vše, co je dobré, brzy skončí, a proto i tento koncert rychle utekl. Ke konci zazněly pecky Půlnoční rebel a jako poslední cover Svět jsou bary, a to již byli na pódiu všichni hosté. Po celou dobu panovala úžasná atmosféra, pogovalo se od začátku do konce. Já jsem většinu koncertu strávil mezi pogujícími pankáči, abych mohl co nejlépe zachytit atmosféru. No samozřejmě jsem také utrpěl nějakou tu pivní sprchu, ale s tím se počítalo, takže mě to ani nepřekvapilo. Musím konstatovat, že nový zpěvák Petr ‘Rudee‘ Adamík mezi kluky dobře zapadl, a já doufám, že Plexisovjanku jsme neviděli naposledy a že ji budeme vídat i na letních festivalech.


DALŠÍ REPORTÁŽE

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Visits: 2254

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *