RockShock

Internetový rockový magazin

Niakara vystoupila v Plzni

1. prosince 2023, Plzeň, Bílej medvěd

Text: Pavel Novák
Foto: Pavel Novák

Kapele NIAKARA se přece jenom podařilo nakonec představit v Plzni ještě v letošním roce, a to v plzeňském klubu Bílej medvěd. Kapela měla původně vystoupit v plzeňské Šeříkovce, ale provozovatel Šeříkovky koncert zrušil. Naštěstí pružně zareagoval provozovatel Bílého medvěda, a tak plzeňští fandové o koncert nepřišli.

Jako předkapela se představila místní kapela ANTRACIT. Ve svém šedesátiminutovém setu nabídla fanouškům např. skladby Notář, Strach, Trojský kůň a další. Součástí setu byl i známý cover Princess Of The Dawn od Accept. Fanoušci si po odehrání setu vynutili přídavek s názvem Jogurt.

Po krátké přestávce nastoupila na pódium NIAKARA. Kapela je autorský projekt bývalého baskytaristy Arakainu Zdeňka Kuba. Zazněly pecky jako Zlatá generace, Kruhy v obilí, Král slunce, Šér Chán a další. Kapela je poskládaná ze samých profesionálů. Výraznou postavou je frontman kapely Mayo Petranič, majitel úžasného rockového chrapláku. Musím Maya pochválit za jeho výkon. Umí bavit fanoušky a přivést je do varu. Jako host se představil zpěvák Radek Zíka, který si s Mayem střihnul jednu pecku. Závěrem musím konstatovat, že koncert se vydařil a kapela se již připravuje na další. Ten se uskuteční 7. 12. 2023 v brněnské Melodce.


DALŠÍ REPORTÁŽE

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Views: 1397

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *