RockShock

Internetový rockový magazin

Příznivci punku si v Sokolovně Dlouhý parádně užili svůj tradiční mejdan

14. října 2023, Dlouhý, Sokolovna Dlouhý

Text: Mária Nováková
Foto: Pavel Novák

V sobotu 14. října 2023 se konal v Sokolovně Dlouhý na Semilsku již tradiční hudební festival Punková sobota, který už názvem každému napověděl, co se bude dít. Pořadatelé vybrali pro tuto událost sedm skvělých kapel. U tohoto mejdanu jsme rozhodně nemohli chybět.

Od 17.00 hodin odpálila akci crossoverová kapela KRUIZE KONTROL v čele s Alešem Petráčkem, který přilákal první návštěvníky k pódiu. Celou akci odstartovali peckou Máš, co jsi chtěl, skvělá byla punkovka Mravenci nesou smrt, ale také Definice a pochopitelně Ty a já.

Poté vystoupila pražská kapela YAMRTAAL, která vznikla v roce 2015. Od roku 2018 hraje ve složení Vladimír Motýlek Savec – zpěv, baskytara, Aleš Homonický – zpěv, kytara a Mr. Crane – bicí. Fanoušci stále přicházeli, nálada byla skvělá a kapela si to užívala společně s lidmi. Parádní byla pecka Neumytý nádobí anebo Moucha, kterou zahráli jako vzpomínku na Zdeňka Hráška, který ji napsal.

Další v pořadí nastoupila kapela ČERTI VE STODOLE, která hraje už od konce osmdesátých let. Sokolovna byla už prakticky plná, v prvních řadách se tančilo v uvolněné atmosféře. Ke kapele se v závěru přidal tradiční host – Jerry z kapely Inkoust pana Boučka.

V průběhu pauzy jsme navštívili jídelnu, kde se podával řízek s domácím bramborovým salátem, čína s rýží nebo ovárek s chlebem. Skvělé jídlo a příjemná obsluha, to byla skvělá kombinace.

Po pauze následovalo vystoupení mladoboleslavské kapely INKOUST PANA BOUČKA. To už bylo v sále sokolovny plno a atmosféra byla úžasná. Nejenom při megapeckách Vzpomínej, Dej nažrat kočkám nebo 22 piv se tancovalo divoké pogo. Kapela rozpohybovala prakticky celou sokolovnu, vystoupení mělo koule. Zazněl i song Pojď si hrát z nově připravovaného alba.

Dalším v pořadí byla hudební skupina OVČIE KIAHNE, která přijela z oblasti Českého ráje. Frontman kapely Honza Bílý to rozbalil hned v úvodu megahitovkou Haló, tady Luciper. Tahle pecka vždycky nakopne fanoušky na maximum. Mezi další pecky patřily Stehenní kost, ADHD nebo Hořkej sladkobol, který si s chutí zazpíval i pořadatel Tomáš Andrle alias Razítko.

Dalším vystupujícím byla českobudějovická celticpunková kapela PIRATES OF THE PUB, která je inspirována irskými lidovými písněmi a byla založena v roce 2012. Songy zpívají jak v angličtině, tak v češtině. V dnešním setu nemohly chybět hitovky Srdce v ohni, Vlci a pochopitelně Na vlnách rock’n‘rollu. Na post bubeníka byl zapůjčen Honza Šťastný z kapely Inkoust pana Boučka a zhostil se toho skvěle.

Posledním vystupujícím večera byla kapela DO ŘADY!, která okamžitě zaujala nejen mě, ale i nadupanou sokolovnu. Musím ocenit parádní bicí, kytarová sóla a skvělý zpěv. Kapela byla zformovaná v roce 1987 a prošla určitým vývojem. Parádní byly songy Velký kulový, Ježíš se na tě dívá, Štěnice… Vystoupení nemělo chybu, byl to skvělý závěr večera.


DALŠÍ REPORTÁŽE

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 5 / 5. Počet hlasů: 5

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Views: 1899

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *