RockShock

Internetový rockový magazin

Legendární Progres 2 vyprodali Lucerna Music Bar

20. března 2023, Praha, Lucerna Music Bar

Text: Pavel Novák
Foto: Pavel Novák

Legendární kapela PROGRES 2 uspořádala tour u příležitosti 55 let na scéně. Většina koncertů tohoto turné je vyprodaná. Kdekdo by řekl, že na koncertě budou přítomni zejména fanoušci dříve narození, není tomu ovšem tak. Pozorně jsem si složení publika prohlížel, možná až z jedné třetiny to byli mladí lidé.

Setlist byl složený ze skladeb, jak říká Pavel Váně, z ‘pralesních dob‘, tak i ze skladeb novějších. Samozřejmě i nejslavnější album Dialog s vesmírem mělo v setlistu zastoupení, a to ve skladbě Píseň o jablku. Kapela vystoupila ve složení Pavel Váně – kytara, zpěv, Zdeněk Kluka – bicí, zpěv, flétna, Roman Dragoun – klávesové nástroje, zpěv, Miloš Morávek – kytara a Jakub Michálek – baskytara. Jako hlavní zpěvák byl samozřejmě Pavel Váně, ale ve zpěvu se střídali i Zdeněk Kluka a Roman Dragoun.

Asi uprostřed setu přišla na pódium violoncellistka a zpěvačka Dorota Barová jako host. Kapela sklidila veliké ovace, a proto dvakrát přidávala. Jako první přídavek byla skladba Selpa, jako druhý pak song 200 malých cigaretek. Nejvíce mě zaujal svým výkonem klávesák Roman Dragoun.


DALŠÍ REPORTÁŽE

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Views: 2054

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *