RockShock

Internetový rockový magazin

Skupina Slade se vrátila do Česka a uchvátila Jičín

17. června 2022, Jičín, zimní stadion

Text: Mária Nováková
Foto: Pavel Novák

V pátek 17. června 2022 se konal dlouho očekávaný koncert legendární anglické hardrockové a glamrockové kapely Slade, která patřila zejména v 70. letech k nejúspěšnějším hudebním skupinám nejen ve Spojeném království. V době své největší slávy byli pověstní bouřlivými koncerty a častou komunikací s publikem. Tvorba kapely významně ovlivnila vývoj rockové hudby. Velkolepý koncert se konal v Jičíně, předkapelou byla revivalová kapela Queenmania.

Ve 20.30 hodin začal padesátiminutový koncert kapely QUEENMANIA založené v roce 1992, necelý rok po smrti geniálního skladatele a zpěváka Freddieho Mercuryho. Skupina vystupovala skoro ve všech zemích Evropy a na více místech v USA. O jejich kvalitě svědčí i fakt, že Queenmania je držitelem ocenění německého Kunstler Magazine ‘Nejlepší evropská revivalová kapela‘. Frontman skupiny Peter ‘Paul‘ Pačut byl oceněn i v Las Vegas titulem International Male Voice Of The Year 2018. Dnešní show byla přehlídkou těch největších hitů legendárních Queen, pochopitelně v kostýmech, které známe z videoklipů. Nechyběly megahity Radio Ga Ga, I Want To Break Free, Bohemian Rhapsody, We Are The Champions. Atmosféra na stadionu byla super, fanoušci se zapojovali, tleskali, zpívali společně s Peterem. Závěr patřil megahitu The Show Must Go On, při kterém jsem měla doslova husí kůži. Zkrátka bombastické vystoupení, Freddie byl dnes s námi.

Po nezbytné pauze přišla chvíle, na kterou všichni dlouho čekali. Na pódium přišla legendární hudební skupina SLADE, aby potěšila všechna rockerská srdce. Fanoušci kapelu přivítali obrovským potleskem a ta je na oplátku odměnila směsicí těch největších hitů – Lock Up, Everyday, Run Runaway, My Friend Stan, Far Far Away, My Baby Left Me… Byl to obrovský hudební zážitek, na který se nezapomíná. Vidět naživo legendu mezi legendami, to je zkrátka vzpomínka na celý život. Po skončení více než hodinového vystoupení samozřejmě fanoušci chtěli přídavek a ten také byl. Nádherná skladba My Oh My, která se stále velmi často hraje ve spoustě rádií a kterou mimochodem nazpívala i Hana Zagorová jako Máj je máj. Celý stadion byl na nohou, všude se rozsvěcovaly mobily, fanoušci se vlnili do rytmu s rukama nad hlavou. Skvělý závěr skvostného vystoupení.

Zimní stadion sice nebyl na koncert Slade vyprodaný, ale zaplněný byl velice slušně. Jsem přesvědčená, že kdo přišel, nelitoval a ještě dlouho mu bude v uších znít nádherný song My Oh My.


DALŠÍ REPORTÁŽE

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Views: 2860

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *