RockShock

Internetový rockový magazin

Argema a Tublatanka zářily v Hluku

13. května 2022, Hluk, Sportovní hala

Text: Mária Nováková
Foto: Pavel Novák

Tak jsme se dočkali! V pátek 13. května 2022 se konal dvakrát odložený dvojkoncert skvělých kapel, které brázdí rockové vody již dlouhých 40 let a mají nepřeberné množství megahitů. Řeč je o slovenské kapele Tublatanka a moravské skupině Argema.

Už při příjezdu ke sportovní hale v Hluku, který se nachází nedaleko Uherského Hradiště, bylo více než jasné, že hala bude plná; všude byla spousta fanoušků obou špičkových kapel. U vchodu byla dost velká fronta, všichni byli natěšení na mimořádný hudební zážitek.

V 19.30 hodin pódium ‘zaplnila‘ za jásotu diváků slovenská kapela TUBLATANKA a odstartovala devadesátiminutový koncert peckou Cítím sa fajn. A nemohly chybět ani další jejich hity – Ja sa vrátim!, Matka, Loď do neznáma, Schody do seba a spousta dalších. Jedna z nejznámějších slovenských rockových kapel vznikla v roce 1982 a založili ji zpěvák a kytarista Martin ‘Maťo‘ Ďurinda a zesnulý bubeník Juraj Černý. Nadšení fanoušci pařili, zpívali s kapelou a nálada byla skvělá. Obrovskou odezvu měl megahit z roku 1988 Láska, drž ma nad hladinou, to již zpívala celá sportovní hala, která byla rozzářená od rozsvícených mobilních telefonů. Mezi dalšími megahity musím zmínit také song Pravda víťazí, která se stala nepsanou hymnou v období sametové revoluce na Slovensku. Na závěr si fanoušci vytleskali ještě přídavek, kdy zazněla jedna z prvotin kapely O nás.

Krátce před 22. hodinou odstartovala parádní vystoupení moravská rocková kapela ARGEMA z Uherského Hradiště, která letos slaví také 40 let a zahrnula natěšené fanoušky směsicí těch největších hitů. Koncertní set obsahoval megahity Zůstaňme sví, Modrý pondělí, Řád je zákon, Zámecké dědictví, Tohle je ráj, Jarošovský pivovar a spoustu dalších. Zpěvák Jaromír Hnilica zapojoval do zpěvu fanoušky během celého koncertu. Asi v polovině vystoupení předal kapele Adolf Pytela Pohár vítězství k výročí 40 let od vzniku této mimořádně úspěšné rockové hudební skupiny. Zároveň také pokřtil nové album s názvem Andělé, ze kterého jsme dnes slyšeli pecky Ve vzpomínkách a titulní Andělé. Fanoušci si celý koncert skvěle užívali, zpívali, pohupovali se v bocích a vytvářeli po celou dobu báječnou koncertní atmosféru. Na závěr zazněla jako přídavek rocková lidovka Když jsem šel z Hradišťa.


DALŠÍ REPORTÁŽE

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Views: 2078

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *