RockShock

Internetový rockový magazin

Dalších 35 let odstartovala kapela Mňága a Žďorp v Kryrech

2. dubna 2022, Kryry u Podbořan, Sokolovna Kryry

Text: Mária Nováková
Foto: Pavel Novák

V sobotu 2. dubna jsme vyrazili do sokolovny v Kryrech, abychom na vlastní oči viděli a na vlastní uši slyšeli legendární kapelu Mňága a Žďorp, která den předtím oslavila koncertem v Aši 35 let své existence a zde v Kryrech odstartovala druhou pětatřicítku. Hostem byla mladá chlumecká kapela Natřije. V sokolovně pochopitelně nechyběl stánek s merchem, výtečné pivo i něco k zakousnutí. My jsme zvolili gulášek, který byl luxusní.

Krátce po 20. hodině začal koncert, který odstartovala kapela MŇÁGA A ŽĎORP, která má na svém kontě úctyhodných 15 alb. Vždycky mně vrtalo hlavou, kde přišla kapela k tomuto jménu. Slova pocházejí ze slezského dialektu a znamenají ‘bláto a staré krámy‘. Start devadesátiminutového koncertního setu patřil skvělému hitu Pro tebe, kdy sokolovna byla z velké části zaplněná a fanoušci si hned začali prozpěvovat a pohupovat se v bocích. Frontman kapely Petr Fiala po celou dobu předváděl různé taneční kreace a užíval si koncert spolu s fanoušky. Tato hudební formace láká celých 35 let všechny generace svými pravdivými texty a chytlavou muzikou. Nechyběly megapecky Hodinový hotel, Spaste svoje duše, Vteřiny věčnosti, Nejlíp jim bylo a také Rodné lány, ke které byl natočen videoklip v Pekingu. Fanoušci byli nadšení a pochopitelně nechtěli kapelu jen tak pustit z pódia, ale čas se krátil, a tak posledním přídavkem byl megahit Ne, teď ne!

Po nezbytné úpravě pódia ve 22.30 hodin vystoupil host – kapela NATŘIJE, která přijela z Chlumce nad Cidlinou. Je zajímavé, že v Chlumci se rodí samí skvělí muzikanti. Komunál, Alchymie a Natřije, to už je pěkná porce muzikantů! Kluci z Natřije měli šedesátiminutový set plný dost dobrých skladeb, namátkou vzpomenu na songy Všechno na světě, Anděl, Jaderná fyzička anebo Figurky, ke kterému byl v polovině února zveřejněný super videoklip. Sokolovna sice dost prořídla, ale kdo vydržel, ten určitě nelitoval, užil si skvělou muziku a měl dostatek prostoru k tanci.

Co říct na závěr? Dnešní večírek se zkrátka na 100 % vydařil. Fanoušci odcházeli nadmíru spokojení a ještě cestou si pobrukovali „Ne, teď ne, až jindy…“


DALŠÍ REPORTÁŽE

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Views: 1341

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *