RockShock

Internetový rockový magazin

V Semilassu proběhly tradiční Metalové Vánoce

28. prosince 2021, Brno, Semilasso

Text: Pavel Novák
Foto: Pavel Novák

V brněnském Semilassu proběhly v úterý 28. 12. 2021 již tradiční Metalové Vánoce. Vzhledem k tomu, že metalových akcí je v poslední době ze známých důvodů opravdu málo, jednalo se o opravdový metalový svátek. A protože jako hlavní headlinder vystoupila metalová legenda TITANIC, jednalo se o Metalový svátek doslova a do písmene –  skupina měla pecku s tímto názvem opravdu v repertoáru a jako poslední před přídavkem ji zahrála. Uprostřed koncertního setu proběhla malá pauza, při které došlo ke křtu nového CD s názvem ON. Nutno dodat že nálada v kapele byla úžasná a kluci ji dokázali přenést na celé publikum. Koncert byl velmi dobře nasvícen (ostatně to je v Semilassu vždy) a v zadní části pódia byla obrovská obrazovka, na které po celou dobu produkce běžely výstižné motivy úzce spjaté s jednotlivými skladbami.

Ale vraťme se na začátek. Jako první v pořadí vystoupila známá symfonicmetalová skupina ALIA TEMPORA se svojí charismatickou frontwoman Markétou Morávkovou. V tomto koncertním setu mě nejvíce zaujala skladba Ready, Hun?, která má na kanálu YouTube za tři měsíce slušných více jak 100 tisíc zhlédnutí. Jako druhý vystoupil již zmíněný Titanic a poté nastoupila na scénu thrash/hardcorová kapela UNHOLY ONES. U této kapely mě zaujala zejména pecka Headache.

Po krátké pauze nastoupila populární blackmetalová kapela ROOT, v čele s legendárním Jiřím ‘BigBossem‘ Valterem. Před Jirkou je třeba smeknout, jelikož i přes zdravotní indispozici (jak jsem se později dozvěděl) podal úžasný výkon.

Poté publikum trochu prořídlo, ale kdo nezůstal, o hodně přišel, jelikož na pódium vtrhla thrashmetalová smečka z Trutnova EXORCIZPHOBIA. Mě osobně tato kapela velmi zaujala, je to prostě nářez, jak má u thrash metalu být. A bubeník Tomáš Kejkrt, který do Exorcizphobie přišel z kapely Okult, notně přitápěl pod kotlem. Na závěr bych chtěl říct, že Metalové Vánoce 2021 se opravdu vydařily; a všem, co se na tom podíleli, patří velký dík.


DALŠÍ REPORTÁŽE

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Visits: 6088

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *