RockShock

Internetový rockový magazin

V Kacanovech se slavilo 15 let kapely Ovčie Kiahne ve velkém stylu

16. listopadu 2020, Kacanovy, KD Kacanovy

Text: Mária Nováková
Foto: Pavel Novák

V úterý 16. listopadu 2021 se konala oslava 15 let od založení kapely Ovčie Kiahne, která si na ni pozvala VIP hosta – jednoho z nejpovolanějších –, a to punkovou legendu Visací zámek, která jako jedna z mála kapel hraje stále ve stejném složení. A kde jinde by se měla krasojízda konat než v kulturáku Kacanovy.

V 19.30 hodin začala celá narozeninová oslava vystoupením turnovské kapely NEUTOPIA, a jak správně poznamenal ‘Bílák‘: „Přijela mladá krev z Českého ráje.“ Kluci hrají grunge/punk, většinou covery od kapel Nirvana, The Beatles a jiných, ale začínají také s vlastní tvorbou. Vize kapely je hrát v létě z poloviny vlastní tvorbu. Frontman Filip Ceé s baskytaristou Honzou a Lukášem za bicími se do toho pořádně opřeli a předvedli smršť parádních hitů výše jmenovaných kapel. Taky zahráli jednu pecku z vlastní tvorby – Happy Delay –, a teda všechna čest, mělo to šťávu.

O hodinu později už vlétla na pódium kapela OVČIE KIAHNE s šedesátiminutovým setem plným těch největších pecek. ‘Bílák‘ to pořádně rozbalil hned v úvodu megapeckou Haló, tady Luciper. Tahle věc vždycky nakopne posluchače a fanoušky, ať mají Ovčie Kiahne koncert kdekoliv. Během koncertu se vystřídali kluci v původní i současné sestavě, chyběl jen Mároš, kterému byla nařízena karanténa, parádně ho však zastoupil bývalý člen Filip Holba. Při příležitosti jubilea 15 let kapela vydala 2CD s názvem 15 let sladkobolu v ráji, o které se významně zasloužila největší opora kapely Tomáš Bartoň alias ‘Fantomas‘. Toto parádní album se v Kacanovech také křtilo a právě ‘Fantomas‘ ho zde pokřtil. Album obsahuje 39 těch nejlepších songů, mezi nimi například i novinku Hořkej sladkobol, která byla také součástí dnešního setlistu. Fanoušci se po celou dobu koncertu skvěle bavili, při starší megapecce Paul Little Shit se už mohutně tancovalo pogo.

V přestávce byla připravena venku ohňová show, která byla výtečná, oceněná mohutným potleskem. Poté už fanoušci netrpělivě očekávali příchod legendární kapely VISACÍ ZÁMEK, která na sebe nedala dlouho čekat. Na úvod kapela popřála k jubileu kapele Ovčie Kiahne; sice se o 10 let sekli, jelikož přáli k 25 letům, ale domnívám se, že to oslavencům určitě nevadilo. A nebyli by to snad ani Visáči, kdyby zde nevyhlásili Punkový království. Na věkovém složení fanoušků bylo zřejmé, že kapela oslovuje nejenom starší generaci, která na ní vyrostla, ale že i mladší generaci má co říct. Skupina si večer spolu s fanoušky užívala na 100 %. Celý koncert obsahoval ty největší hity, které fanoušci znají, i pecky z nejnovějšího alba Anarchie a totál chaos. Absolutně nemá smysl vyjmenovávat jednotlivé hity, jelikož jsou notoricky známé a všichni je známe nazpaměť, včetně megahitu Traktor z roku 1982. V celém sále, zejména v přední části u pódia, se tancovalo pogo a na lidech bylo vidět, že se skvěle baví a že tahle narozeninová oslava se vydařila na výbornou. Večer hrozně rychle utíkal, na pódiu i pod ním to velmi žilo, fanoušci si užívali každý okamžik s touhle kapelou, která rozhodně nepatří do starého železa.


DALŠÍ REPORTÁŽE

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Visits: 3356

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *