RockShock

Internetový rockový magazin

Harlej dali smutku sbohem a připravují se na největší koncert v dějinách kapely

5. listopadu 2021, Jindřichův Hradec, KC Jitka

Text: Mária Nováková
Foto: Pavel Novák

V pátek 5. listopadu vyrazila kapela Harlej na podzimní turné po České republice. Turné nazvala podle posledního vydaného alba s příhodným názvem Smutku dávám sbohem. Tak tedy vítejte – Smutku dávám sbohem tour právě začíná. První zastávkou bylo Kulturní centrum Jitka v Jindřichově Hradci. Třešničkou na dortu pak bude největší koncert v dějinách kapely 13. 11. v pražském Foru Karlín, který je i výročním koncertem k 25 letům existence kapely. Zde bude i mnoho hostů. A 25. 12. nebude v programu kapely chybět ani tradiční vánoční koncert s Komunálem v Králíkách.

Hostem dnešního vystoupení byla pražská kapela LOCO LOCO, která hraje od roku 2011 a má za sebou pěknou řádku úspěšných vystoupení, tři alba a spoustu videoklipů. Úderem 20.30 hodiny spustila svoji show, která přilákala stále přicházející fanoušky k pódiu. A kluci začali hned zostra, prali do fanoušků jednu pecku za druhou. Mezi jinými zazněly songy Prachy a Tak počítej! Musím vyzdvihnout nejnovější hitovku, nádhernou baladu Slzy, která je hodně k zamyšlení. Tématem této balady je internetová šikana a její text složil geniální textař a zpěvák kapely Dymytry Jan ‘Protheus‘ Macků. A přestože covery nejsou to, co bych vyhledávala,  Loco Jambo, kde jsou použité zvukové elementy a motivy od kapely Mr. President, se povedl.

Ve 22.00 hodin vtrhla na pódium kapela HARLEJ v čele s charismatickým Tomášem Hrbáčkem. Po úvodní znělce začalo rockové tornádo. Prakticky ihned se vytvořil pořádný kotel, který doprovázel celý koncert zpěvem a s rukama nad hlavou. První megapecka Zfetovanej nastartovala skvělý dvouhodinový koncert nadupaný samými hitovkami. Nemá smysl vyzdvihovat některé pecky zvlášť, protože to bych musela vyjmenovat všechny songy. Byla to dvěma slovy úžasná show, která nikdy neomrzí. Skvělý pohyb na pódiu, vynikající zpěv, super sóla, to vše bylo odměněno bouřlivým potleskem a zpěvem fanoušků. Na úplný závěr obdržela kapela pořádnou lahev IbalGinu, který se vyrábí v jindřichohradecké likérce Fruko-Schulz.


DALŠÍ REPORTÁŽE

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Views: 2699

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *