RockShock

Internetový rockový magazin

Komunál v Lucerně byl naprosto famózní

2. října 2021, Praha, Lucerna – Velký sál

Text: Mária Nováková
Foto: Pavel Novák

Tak jsme se dočkali! V sobotu 2. října 2021 tloukla na poplach všechna komunálovská srdce. Už od rána se sjížděli ze všech koutů republiky fanoušci kapely KOMUNÁL do stověžaté matičky Prahy, aby se zúčastnili několikrát přeloženého největšího koncertu v historii této veleúspěšné chlumecké skupiny.

Od brzkých odpoledních hodin se začala tvořit před Lucernou dlouhá fronta, čekající na 17. hodinu, kdy byl oficiálně otevřený vstup do Velkého sálu. U vstupu po bezpečnostní prohlídce dostal každý návštěvník žeton, který si bude moct na dalších koncertech Komunálu vyměnit za DVD, jež zde bylo v průběhu večera natočené. Velký sál se postupně zaplňoval fanoušky, a to jak dole v sále, tak i na balkonech. Všichni netrpělivě očekávali začátek koncertu, plánovaný na 19.30 hodin.

S malým časovým posunem před beznadějně vyprodanou Lucernou začal koncert, který nemá v historii kapely obdoby. Frontman Luboš Suchánek představil všechny členy Komunálu, poděkoval všem, kteří pomáhali a pomáhají kapele, a vše odpálili parádní peckou Chycenej v sítích. Celý koncert kluci pojali jako průřez dlouhou, 29 let starou historií kapely, takže si všichni fanoušci mohli zavzpomínat jak na počáteční tvorbu, tak na nejnovější hity z alba Naše věc, kterou také na koncertě řádně pokřtili technici – Pavel, Saša, David a Petr.

Kapela si na dnešní akci pozvala také několik hostů – Viktora Dyka, jenž si zazpíval s Lubošem parádní song Poslední kulka a který si zahrál i v senzačním stejnojmenném videoklipu. Dalším hostem byl David Pavlík, kytarista z Krucipüsku, a kytarista Míla Sládek, který byl v letech 2004–2005 členem kapely a spolupodílel se na nahrání alba Jedenáct hodin do útoku. Samozřejmě nemohli chybět ani kamarádi z kapely Harlej – Tonda Rauer a Tomáš Hrbáček, který si společně s Komunálem zazpíval megahit Maják a Je to zlý. Předposledním hostem velkolepého koncertu byl Martin Kapek z Traktoru. Martin zazpíval pecku Až mě ráno povedou, kterou kapela Traktor nahrála a nazpívala na album Komunál Tribute. Posledním hostem byl Petr ‘Hrabák‘ Hrabě, baskytarista z kapely Tlustá Berta.

Došlo i na natáčení klipů Volnej pád a Pod maskou klauna s vystoupením tanečního dua v převleku klaunů. Fanoušci se po celou dobu skvěle bavili a celou dobu zpívali, křepčili s rukama nad hlavou, až se otřásala celá Lucerna v základech. Bylo úžasné pozorovat tenhle pulzující dav lidí. Byl to oboustranný příval energie, dobré nálady a ten nejemotivnější zážitek, opravdu stálo dnes za to žít! Závěr koncertu patřil mega superhitu Karel, který provází kapelu už od prvopočátku její historie. Při této pecce padaly na fanoušky mraky zlatých konfet a rozloučit se přišli všichni účinkující dnešního bombastického večera.


DALŠÍ REPORTÁŽE

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Visits: 19990

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *