RockShock

Internetový rockový magazin

Tampelband o víkendu oslavil 15 let existence

25. září 2021, Svojek, Kulturní dům

Text: Zdenek Svoboda
Foto: Jaroslav Zlatník

Téměř vyprodány kulturní dum ve Svojku byl svědkem oslavy 15 let kapely TAMPELBAND. Jak už to tak bývá, skupina za 15 let několikrát změnila svoji sestavu, ale v posledních letech ji můžeme vidět ve složení Svatopluk Čech – kytara, Jiří Hadinec – kytara, Honza Fejfar – baskytara, Matěj Janda – bicí a František ‘Fany‘ Kalenský – zpěv.

V roli hostů jsme mohli vidět jak bývalé spoluhráče, tak i současného kytaristu skupiny De Bill Heads Milana Bajera. Ale největší zážitek si odnesli návštěvníci díky bicím. Své umění zde totiž nepředvedl jen domácí bubeník Matěj, ale i zajímaví hosté. Představil se tu František ‘Kuky‘ Kuken ze skupiny Soumrak, kterého přišla podpořit nemalá část jeho fanynek z fanklubu. Dalším hostem, patřícím k našim předním bubeníkům, byl Libor Fanta, jinak člen skupiny Harlej.

Zdálo se, že to bude večer bubeníků, ale opak byl pravdou. Jejich hra nepřevyšovala kapelu, ale příjemně ji doplňovala, a byla to radost dívat se na ně, jaké umění dávali do své hry. Jestli ale někdo vyčníval, pak to byl leader a tahoun kapely ‘Fany‘ Kalenský, a to nejen svým zpěvem a barvou svého hlasu.

Co říci závěrem? Snad jen popřát spoustu dalších let a spoustu koncertů a těšit se na příští rok, kdy to tady bude určitě zase velké. Ostatně ‘Fanyho‘ závěrečná slova „Do roka a do dne, co? Do roka tady pokřtíme nové CD!“ hovořila jasně.


DALŠÍ REPORTÁŽE

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Visits: 988

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *