RockShock

Internetový rockový magazin

Motorband, Morčata na útěku, Trautenberk a další kapely roztančily Liberec v rámci Krásná Studánka Festu

28. srpna 2021, Liberec, Sportovní areál FK Krásná Studánka

Text: Mária Nováková
Foto: Pavel Novák

V sobotu 28. srpna se ve sportovním areálu v Krásné Studánce konal menší festival rockové hudby. Mezi vystupujícími byly kapely Motorband, Morčata na útěku, Trautenberk a Nasekáč. Podle složení kapel bylo víc než jasné, že se bude jednat o skvělý zážitek v té nejlepší společnosti. Hned v úvodu vystoupil moderátor Míra Raztočný alias DJ Fany, který provázel posluchače celým festivalem.

Původně měla vystoupit také kapela Medvěd 009, ze zdravotních důvodů jednoho ze členů kapely se ale nemohla dnešní akce v Krásné Studánce zúčastnit. V pauzách mezi koncerty jednotlivých kapel se pořádala soutěž v páce a v pozdních večerních hodinách se konala také erotická show.

Jako první se fanouškům představila kapela NASEKÁČ, která je tu vlastně doma. Jedná se o skvělou partičku z Liberce, která hraje výhradně vlastní tvorbu, a v tomto seskupení ji můžeme vídat už sedm let. Více než hodinový koncertní set obsahoval zejména songy z nově připravovaného alba, které by mělo vyjít do konce roku. A podle ochutnávky songů musím říct, že se máme na co těšit. Koncert obsahoval i pecky z alba Knihy, a to Nerozebírej, Tisíc slov nebo Pirátova kola, které byly fakt dost dobré. Celé vystoupení liberecké kapely Nasekáč mělo koule a fanoušci se skvěle bavili.

Další kapelou nebyl nikdo jiný než tanzmetalová cháska TRAUTENBERK, která rozparádila celý sportovní areál v Krásné Studánce. Kluci z Trautenberku včetně nejkrásnější Aničky nám servírovali jednu pecku za druhou. Byla to energická show se známými kostýmy, a tak jsme mohli slyšet a zazpívat si spolu s kapelou Kubamelehubou, Pan Pilous, Anička, Potužník senior, Netáhlo, Pyroman Roman a také nejnovější pecky Vzpoura kanců a Jelito. Na samotný závěr nemohla chybět megapecka Himlhergotdonrvetr, včetně vystřelování barevných konfet.

Po 21. hodině vlétla na pódium legenda rockové muziky, kapela MOTORBAND, v čele s bijícím srdcem kapely Liborem ‘Máčou‘ Matejčikem. Fanoušci kapelu přivítali potleskem, máváním vlajek a skandováním. U pódia se jich tísnila spousta a netrpělivě očekávali začátek koncertu této legendární kapely, která brázdí rockové vody již 31 let. Dnešní set obsahoval jak starší hitovky, tak i nové pecky z alba Černá & bílá. U megapecky Krejčí a Jean Marais vyšvihl Máča nádherné kytarové sólo, které bylo skutečně geniální. Závěr patřil starému songu Máš všechno all right, kterým se Motorband s fanoušky rozloučil.

Posledním dnešním účinkujícím byla oblíbená kapela z Brna MORČATA NA ÚTĚKU. Tahle brněnská partička je známá svými peprnými texty na hudbu známých písní české i světové tvorby. Namátkou jen vzpomenu na pecky Joža, Vladislav, Lída 3. V areálu bylo narváno, zábrany praskaly ve švech, pogovalo se, zkrátka na závěr festivalu byla atmosféra přesně taková, jaká má být. Fanoušci všech věkových kategorií se skvěle bavili a užívali si poslední prázdninový víkend.

Na závěr patří poděkování pořadatelům za organizaci festivalu, o fanoušky i kapely bylo skvěle postaráno, občerstvení i nápojů bylo dostatek, malým mráčkem na spokojenosti bylo pouze osvětlení a zvuk, který nebyl dostačující. Jinak to byla parádní akcička plná parádní hudby.


DALŠÍ REPORTÁŽE

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Views: 4153

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *