RockShock

Internetový rockový magazin

Komunál na parníku Tyrš – To byl nářez!

18. srpna 2021, Praha, parník Tyrš

Text: Mária Nováková
Foto: Pavel Novák

Ve středu 18. srpna se konala dlouho očekávaná akce – plavba po Vltavě na parníku Tyrš s kapelou KOMUNÁL. Nalodění bylo plánováno na 18. hodinu, ale první fanoušci už dorazili hodinu předem a postupně se začala tvořit slušná fronta. Nálada byla skvělá, všichni byli natěšení. Frontman kapely Luboš Suchánek, tak jak jsme u něj zvyklí, přišel mezi fanoušky, aby se s nimi pozdravil a prohodil pár slov.

Postupně se parník zaplňoval fanoušky, a to jak na horní, tak i na dolní palubě. V 19.00 hodin parník vyplul a po pár minutách po zvukové zkoušce kapela Komunál spustila svoji show. Hrála jednu pecku za druhou, byl to de facto průřez celou tvorbou kapely. Zazněly starší hity – Střílej zezadu, Maják, Vlci v nás, Volnej pád, Špinavý ráno, Beethoven… i ty novější – Chycenej v sítích, Pod maskou klauna, Poslední kulka, Dva přístavy. S Lubošem zpíval vlastně celý parník, bylo úžasné sledovat, jak se lidi baví a jak je tahle chlumecká kapela úžasně stmeluje. Zejména pod pražskými mosty to byl nářez.

Megapecku Kříže v poli věnoval kytarista Radek Plachetka svým dcerám, jedna z nich dnes slavila narozeniny. Fanoušci se po celý večer bavili a užívali si parádní koncertní atmosféru. Čas hrozně rychle ubíhal, najednou byl konec, ale nebyl by to Komunál, aby ještě nepřidal pár hitů. A pecku Je to zlý si zazpíval s Komunálem také Tonda Rauer z kapely Harlej, který je pravidelným hostem Komunálu při plavbě na parníku Tyrš. Na samotný závěr poděkoval Luboš Suchánek zvukařům, technikům a fanouškům, kteří vytvořili báječnou atmosféru.


DALŠÍ REPORTÁŽE

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Views: 7120

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *