RockShock

Internetový rockový magazin

Kapely Horkýže Slíže a De Bill Heads rozpoutaly peklo na Valečovském kulturním létu

5. července 2021, Boseň, Hrad Valečov

Text: Mária Nováková
Foto: Pavel Novák

O první prázdninový dvojkoncert Valečovského kulturního léta se postaraly oblíbené kapely Horkýže Slíže a De Bill Heads. A tak fanoušci těchto kapel měli jasno, jak budou trávit pondělní státní svátek. Přírodní amfiteátr pod zříceninou hradu Valečov se měl tedy 5. července 2021 nač těšit.

Od 19.00 hodin začali přicházet první nadšenci, aby si zabrali to nejlepší místo. Nálada byla jako vždy skvělá, někdo posedával na lavičkách, někdo se uvelebil v trávě na dece, někdo už stál u pódia, aby byl co možná nejblíže ke své kapele. Počasí bylo nádherné, prostě letní klídek a pohoda. Okolo 19.30 hodin se opět ujal slova známý moderátor Radia Kiss Martin Hájek, který moderoval Valečovské kulturní léto již poněkolikáté.

Ve 20.00 hodin odstartovala dnešní dvojkoncert téměř domácí kapela DE BILL HEADS, která má početnou základnu věrných fanoušků a je zárukou parádní koncertní atmosféry. A Honza Havlíček nás nešetřil, pral do nás jednu pecku za druhou. Jeho nezaměnitelné grimasy a pohybové kreace lidi zbožňují. Fanouškům mimo jiné prozradil, že je již dodělané nové album, které bude brzy i vydané. Posluchačům naservíroval ochutnávku z tohoto alba – konkrétně songy Mám smůlu, Námořnická a drobet pomalejší nádherný song s názvem Znamení, který se obzvláště povedl, a doufám, že tuhle pecku budeme často slýchat i na koncertech. Dále zazněly známé hity jako Amsterdam, Ryba, Nechci toho zas tak moc, Hadry kožený, Lady Carneval… A samozřejmě nechyběla ani megapecka Kameny a prach, která sklidila od fanoušků největší aplaus. Na tuto pecku byl natočen také parádní videoklip, který má na YouTube přes 200 tisíc zhlédnutí a ve kterém si s chutí zahrál i Honza Bílý, alias ‘Bílák‘. Ten též neodolal a přijel se na koncert De Bill Heads dnes podívat. Osmdesát minut uteklo jako voda, a tak zbýval čas už jen na pecky Zelená, Ani náhodou a Dovolená s Elvisem.

Po technické pauze, kterou návštěvníci využili k občerstvení a nezbytnému doplnění tekutin, se na pódiu neobjevil nikdo jiný než HORKÝŽE SLÍŽE – úžasní chalani z Nitry, které báječně doplňuje půvabná baskytaristka Veronika. Peter Hrivňák alias Kuko jako reportér, makety hlasatelek Televizních novin a první megapecka Maštaľ, to byl opět originální vstup a na pódiu i pod pódiem bylo okamžitě živo. Kapela do fanoušků prala jednu pecku za druhou, nechybělo oblíbené Peterovo „Strašne vás ľúbime,“ nebo „Pravá strana, čo je s vama? Ľavá strana, čo je s vama? Valečov, čo je s vama?“ – to už fanoušci řvali a užívali si parádní atmosféru. Vtip a nadsázka v písních kapely Horkýže Slíže, kterých má na svém kontě obrovskou zásobu, lidi prostě baví. Atmosféra byla úžasná a Kuko a spol. předvedli dokonalou show. Nechyběly pecky Atomový kryt, Mám v p… na lehátku, Silný refrén a další. Devadesát minut parádní muziky a řízných textů, perfektní pohyb po pódiu, svižnost, to nemohlo nechat fanoušky klidnými. Kapela se rozloučila hity A já sprostá, Malá Žužu a Keď budeš na compe.

Na závěr patří poděkování pořadatelům za uspořádání a organizaci této parádní akce. Samozřejmě velký dík kapelám Horkýže Slíže a De Bill Heads za senzační zážitek, a všem posluchačům za vytvoření báječné atmosféry, která tu byla vidět od začátku až do konce.


DALŠÍ REPORTÁŽE

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Visits: 1596

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *