RockShock

Internetový rockový magazin

Série koncertů v Podkrkonoší pokračovala s kapelami Škwor, Civilní obrana a Alibi Rock

25. června 2021, Jilemnice, Za hasičárnou

Text: Mária Nováková
Foto: Pavel Novák

Dalším chodem letošního menu koncertů v Podkrkonoší bylo vystoupení velmi oblíbené metal/hardrockové kapely Škwor, punkrockové party Civilní obrana a jilemnického revival bandu Alibi Rock. Takže program na pátek 25. června byl celkem jasný, nemohli jsme si nechat ujít tohle dostaveníčko parádních kapel. Po příjezdu do Jilemnice bylo jasně vidět, že dnes to bude nářez. Na každém kroku jsme potkávali zejména fanoušky kapely Škwor v dobré náladě, natěšené na dnešní koncert po dlouhé době.

V 19.00 hodin odstartovala dnešní akci punkrocková kapela CIVILNÍ OBRANA. A musím konstatovat, že tahle kapela z Čáslavi mě doslova uchvátila. Melodie i texty jsou originální a fanoušky vyloženě baví. Jejich setlist obsahoval zejména pecky z alba Zlatá deska z roku 2019, která vznikla především z nejoblíbenějších singlů a k většině z nich byly natočeny videoklipy. Jak mně prozradil zpěvák a kytarista Mára, nový klip k hitu S tvojí mámou bude zveřejněn pravděpodobně v září 2021. Kluci chystají i vydání nového alba na jaro příštího roku. Máme se vskutku nač těšit.

Po nezbytné pauze vystoupila místní revivalová kapela ALIBI ROCK, která hraje českou i zahraniční rockovou klasiku z 60.–90. let. A spousta fanoušků tak ráda zavzpomínala a zazpívala si spolu s kapelou ty nejoblíbenější hity.

Jak se blížila 22. hodina, fanoušků přibývalo a netrpělivě očekávali první tóny hlavního tahouna celého dnešního programu, a to kapely ŠKWOR. Kapelu není potřeba vůbec představovat, je velmi populární – a třeba notoricky známou megapecku Síla starejch vín zná snad každý. Frontman kapely Petr Hrdlička hned v úvodu poděkoval fanouškům, že kupují desky Škworu – mají snad už všechny platinové – a že si nemohl přát lepší výkop než tady v Jilemnici. Vůbec se nedivím, neboť atmosféra zde byla báječná, vše organizačně perfektně zvládnuté a fanoušci v parádní náladě. Devadesátiminutový koncertní set byl doslova nabitý těmi největšími peckami, pyroefekty a lidi se bavili od začátku až do konce. Na vše zpovzdálí dohlížel maskot zdejších koncertů – Krakonoš. A tak to má v Krkonoších být.


DALŠÍ REPORTÁŽE

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Visits: 1476

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *