RockShock

Internetový rockový magazin

Druhý ročník putovního festivalu Energie pro kulturu navštíví všechny kouty republiky

Text: Echopromotion

Druhý ročník putovního festivalu Energie pro kulturu se vydává do šesti českých regionálních měst a opět představuje známé umělce ve spojení s lokálními divadly, kapelami, občanskými sdruženími či jinými kulturními institucemi. Akce míří jak na dospělé publikum, tak i na děti, pro které bude připraven zábavný program spolu s workshopy a dílnami. I tento rok je akce pro návštěvníky zdarma.

Z důvodů omezení pořádání kulturních akcí kvůli pandemii Covid-19 v České republice chceme ve spolupráci s partnerem projektu Skupinou ČEZ představit umělce, kteří nemohli nebo nemohou vykonávat svoji činnost, a podpořit je v této složité době. Pro mnoho z nich je toto léto jedna z mála příležitostí, jak prezentovat svoji tvorbu, a věříme, že právě touto cestou se nám podaří vrátit energii jak k divákům, tak i k samotným umělcům a vytvořit atmosféru festivalů, které si pamatujeme z minulých let.

Akce je rozdělena na dva dny. Čtvrteční program bude patřit divadlu. Ten začíná představením místních divadelních spolků a klubů, které v závěru dne doplní jeden z hlavních vystupujících, jako je soubor Cirk La Putyka nebo Jaroslav Dušek s představením Sláva strojů a měst.

Páteční program bude pak patřit pouze hudební produkci, kdy přivítáme na pódiu místní kapely, sbory či soubory. Festival je večer zakončen hudebním představením známých zpěváků, zpěvaček a skupin. Mezi letošní hlavní účinkující patří ANNA K., ANETA LANGEROVÁ, JAROSLAV UHLÍŘ & BAND, DAVID KOLLER, MEKY ŽBIRKA, LAKE MALAWI a POETIKA.

V areálu budou i tentokrát působit neziskové spolky, jako jsou chráněné dílny nebo kavárny. Součástí bude i Skupinou ČEZ vytvořená Energy Zóna, kde budou moci návštěvníci za pomoci lehkých sportovních činností získat peníze pro lokální neziskové organizace. Návštěvníci budou moci využít také gastro zónu s nabídkou z lokálních podniků.

Dodržení hygienických nařízení je pro nás jedním z nejdůležitějších prvků festivalu, proto bude v celém areálu dostatečný počet dezinfekčních stojanů a bude probíhat častý úklid WC a ostatních dotykových ploch.

To vše za mediální podpory sítě rádia Kiss a zpravodajství Deník. Generálním partnerem projektu Energie pro kulturu je Skupina ČEZ.

Města a termíny festivalu Energie pro kulturu:
15.–16. 07.  – Ostrava, Dolní Vítkovice
22.–23. 07.  – České Budějovice, Sokolský ostrov
29.–30. 07.  – Mělník, Mělnická náplavka
05.–06. 08.  – Plzeň, DEPO 2015
09.–10. 09.  – Třebíč, Podzámecká niva
16.–17. 09.  – Děčín, Zámecká zahrada

Vstupné je pro návštěvníky zdarma. Vzhledem k omezené kapacitě je nutná rezervace v síti Ticketmaster.

www.facebook.com/energieprokulturu


DALŠÍ AKTUALITY

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Visits: 330

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *