RockShock

Internetový rockový magazin

Šumperské Pomněnky poprvé pod širým nebem

Text: DK Šumperk

Pro příznivce country a bluegrassové muziky si Dům kultury Šumperk letos připravil novinku. V pátek 9. července se uskuteční tradiční festival Šumperské Pomněnky, tentokrát ale v premiéře pod širým nebem v prostorách historického Pavlínina dvora. Již 14. ročník festivalu, který je zároveň pořádán jako vzpomínka na hudebníka a skladatele Milana Žourka, láká návštěvníky na účast úspěšných a oblíbených kapel z Olomouckého kraje.

V úvodu se můžeme těšit na vítěze Porty a Mohelnického dostavníku – olomouckou partu ALIBABA. V jejím čele stojí Miroslav Vepřek, vedoucí Katedry bohemistiky na Univerzitě Palackého v Olomouci a historicky druhý držitel ceny Proglasu Za krásu slova. Skupina má v repertoáru originální folkovou muziku inspirovanou starým swingem a blues.

Následně se publiku představí dva soubory ze Štědrákovy Lhoty – nejprve dívčí vokální seskupení VOHUBA, které tvoří talentovaná děvčata ve věku 10 až 15 let. Ta vzápětí na pódiu vystřídá country kapela MICASH, jejímž kapelníkem je Stanislav Vlk.

„Pozvání přijala i legendární BG NOVA. Za celou dobu jejího téměř padesátiletého působení na hudební scéně se v ní vystřídala celá řada výborných muzikantů, je dvojnásobným vítězem festivalu Porta a zaznamenala hodně úspěchů na různých zahraničních festivalech,“ zve produkční Michaela Horáková.

Na závěr festivalu pak zahraje oblíbená šumperská kapela HOLÁTKA, jejíž skladby se orientují na současnou americkou country s výrazným rockovým zabarvením a prvky world music, blues i swingu.

Šumperské Pomněnky začínají v pátek 9. července v Pavlínině dvoře od sedmi hodin večer. Vstupné v předprodeji je 250 Kč a v den akce lístky podraží o padesát korun. Více informací a rezervace lístků najdete na www.dksumperk.cz.


DALŠÍ AKTUALITY

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Visits: 1084

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *