RockShock

Internetový rockový magazin

Komunál, Walda Gang a Vaťák odstartovali sérii koncertů v Podkrkonoší

12. června 2021, Jilemnice, Za hasičárnou

Text: Mária Nováková
Foto: Pavel Novák

Pivo, rockové koncerty pod širým nebem a rockeři k létu zkrátka patří, a konečně už to vypuklo. V sobotu 12. června 2021 odstartovali v Jilemnici v areálu za hasičárnou Krkonošské pivní slavnosti, respektive sérii letních koncertů v Podkrkonoší, rockoví hurikáni z Komunálu a Walda Gangu s přispěním revivalové kapely Vaťák.

Celou sobotní akci zahájila krátce po 19. hodině chlumecká kapela KOMUNÁL. Obloha se zatáhla, spadlo i pár kapek, ale nikdo nejsme z cukru a nikoho ani na okamžik nenapadlo odcházet od pódia. Skalní fanoušci tu již byli před otevřením areálu, aby zabrali ta nejlepší místa a vychutnali si špičkový koncert této ostřílené party z Chlumce nad Cidlinou, která příští rok oslaví 30 let existence. Na jaře spustila i nový web, který je velmi povedený, a zejména u příspěvku: „Hele, to tě řikám, estli si tu Lucernu neprosadíš, tak seš u mě mrtvej Komunál!“ jsem se ohromně bavila. Ale zpět k dnešnímu koncertu. Celý více než hodinový set byl nadupaný těmi největšími peckami, i když po pravdě, kdyby tam byly všechny největší pecky, tak se hrálo nonstop do rána. Takže alespoň některé zmíním: Chycenej v sítích, Maják, Špinavý ráno, Kříže v poli, Hrobník a smrt a top ploužák z nového alba Dva přístavy. Fanoušci byli nadšení, užívali si každý okamžik, a jak Luboš Suchánek zpívá v novém songu Naše věc „naše věc – vy a nás šest“, tak zejména u Komunálu mně přijde, že kapela a fanoušci jsou vlastně jedna formace. A za to palec nahoru, byl to skvělý zážitek.

Během pauzy se fanoušci mohli občerstvit v připraveném stanu, kde se podávala klobása i párky, piva a nealkoholických nápojů bylo dostatek, ani stánek s míchanými drinky tu nechyběl. Kdo chtěl, mohl si zakoupit nějaký merch jak od Komunálu, tak i Walda Gangu anebo nějaký ocelový šperk – byla jsem se podívat, měli krásné kousky, které zejména dámy a slečny obdivovaly a nakupovaly.

Technická pauza na přestavbu aparatury trvala poněkud déle, než jsou fanoušci zvyklí, ale kdo si počká, ten se dočká. Po zvukovce na pódium vtrhla rocková parta WALDA GANG, která brázdí pódia sálů i festivalů už od roku 2007. Kromě oblíbených pecek, jako jsou Eldorádo, Čert ví, Ó Zuzano, Lásko má, já stůňu, Zrzavá, Svařák, Hudsonský šífy, Pověste ho vejš nebo Spím v obilí, stojí za zmínku pódiová show, která k Walda Gangu prostě patří. Fanoušci, a zejména fanynky, šíleli, jedna z fanynek podlézala zábrany, a to hned několikrát, jen aby byla blíž ke kapele. Při koncertu nemohl chybět megahit Walda Gangu Asi se mi stejská a jako vždy na konci písně všichni členové kapely výmluvně zvedli oči a ruku směrem k nebi – k zakladateli skupiny, zpěvákovi a textaři nejen tohoto hitu – Vláďovi Šafránkovi, který by o den později oslavil 49. narozeniny. Opět to bylo parádní vystoupení, na které se jen tak nezapomíná. Ale všechna sranda jednou končí, a tak i čas pro koncert Waldáčů. Stálo to za to.

Posledním vystupujícím před uzavřením areálu a zakončením akce byla kapela VAŤÁK. A byl to dle očekávání rockový nářez těch největších hitů kapely Kabát.

Na závěr patří poděkování pořadatelům za uspořádání a organizaci této parádní akce, zvládli to i přes veškerá opatření na výbornou. Samozřejmě velký dík patří i všem zúčastněným kapelám a v neposlední řadě fanouškům, kteří vytvořili báječnou koncertní atmosféru.


DALŠÍ REPORTÁŽE

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Views: 1310

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *