RockShock

Internetový rockový magazin

Šumperský Dům kultury si i v nelehké době připomene 40. výročí svého založení

Text: DK Šumperk

Oslavy čtyřicetin Domu kultury Šumperk, původně plánované na začátek května, se vzhledem k nouzovému stavu posouvají. Největší kulturní zařízení ve městě chce kvalitu plánovaného programu pro tento rok zachovat. Příznivci kultury mohou pomoci díky projektu Vstupenky na NIC.

V současné chvíli nově rozjíždíme spolupráci se sítí GoOut, která společně s Hanou Třeštíkovou nastartovala projekt Vstupenky na NIC,” uvedl dramaturg Ondřej Procházka.

Smyslem a principem tohoto projektu je nabídnout divákům a podporovatelům kulturních institucí v jejich okolí možnost poskytnout dobrovolnou pomoc koupí imaginární vstupenky v různém cenovém rozpětí. Mohou tak podpořit jednotlivé kulturní instituce v současné nelehké situaci.

Za šumperský Dům kultury plánujeme případnou finanční podporu od našich příznivců využít k tomu, abychom na podzim mohli zrealizovat akce v kvalitě, tak jak jsme to před příchodem koronaviru plánovali. Každý den v této situaci sčítáme nemalé finanční ztráty,” doplnila jeho jednatelka Hana Písková.

Kvůli nouzovému stavu se změnila i podoba oslav letošních čtyřicetin Domu kultury. „Převážná část programu však byla naštěstí po úspěšné domluvě s jednotlivými interprety zachráněna a přesunuta na nové termíny. Narozeninový koncert s ONDŘEJEM HAVELKOU a MELODY MAKERS proběhne nakonec v prosinci,” uvedla produkční Michaela Horáková.

V rámci náhradního programu využívá Dům kultury sociální sítě. Kromě talk show Procházka karanténou natočila produkce i dvě krátká vystoupení mladé šumperské umělkyně ELIŠKY KARÁSKOVÉ. „Jedno je už zveřejněno a druhé chystáme publikovat v den samotného výročí otevření Domu kultury, tedy 7. května,” uvedla produkční.

V současné době připravují zaměstnanci Domu kultury retrospektivní výstavu DK40. Kromě fotografií bude její součástí i skulptura z historických předmětů, které již nemohou nadále sloužit svému účelu. Tvorby konceptuálního díla se ujala skupina mladých uměleckých nadšenců, která v tuto chvíli pracuje na myšlence celé sochy.

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Views: 16

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *