RockShock

Internetový rockový magazin

V Ponorce zněl metal – Welicoruss a Porta Inferi udeřili v Pardubicích

24. ledna 2020, Pardubice, Rock Club Ponorka

Text: Mária Nováková
Foto: Pavel Novák

V pátek 24. ledna 2020 jsme se vypravili do Pardubic. Cíl naší cesty byl Rock Club Ponorka, kde se konal koncert metalových skupin Welicoruss a Porta Inferi. Ponorka je hudební klub se zaměřením na rock a jeho četné podoby, který svou činnost zahájil v listopadu 1999 jako alternativa RC Žlutý pes, zprvu se zaměřením na blues, jazz a alternativu. Dnes se ve zmíněném klubu sešli fanoušci metalu, aby si užili večer společně s oběma kapelami.

Jako první vystoupila ve 21.30 hodin skupina WELICORUSS, hrající symphonic black metal. Za 4 roky na evropské scéně kapela odehrála více než 400 koncertů, mnohé z nich se konaly na největších evropských metalových festivalech, kde Welicoruss potvrdili svoji jedinečnost a originalitu. Kapela hraje po celé Evropě, nejvíce však v Německu a Švýcarsku. Na konci března 2020 vyjde nové album s názvem Siberian Heathen Horde. Dnes jsme měli možnost poslechnout si prvních pět songů z nového alba: Spellcaster, titulní Siberian Heathen Horde, Path Of Seductions, Frostbounded a Metaphysical. Vystoupení a choreografie byly jedním slovem perfektní, fanoušci si koncert užívali na maximum a dávali to kapele hlasitě najevo.

Ve 23.15 hodin se na pódiu objevila kapela PORTA INFERI, která přijela z Nového Jičína. Skupina hraje moderní power metal, celé vystoupení bylo velmi energické a okamžitě zaujalo všechny přítomné fanoušky. Také jsem zaregistrovala některé členy kapely Welicoruss, kteří se přišli na vystoupení podívat. První tři pecky Dead Or Alive, Phoenix a Lost In Memories jsou z nového, velmi vydařeného alba Alive. Ale i starší hity Day By Day, Beautiful Morning a další měly šťávu a všichni si celý více než hodinový set užili.

Veliké poděkování za uspořádání této báječné metalové akce patří pořadateli z Hellblast Promotion, kapelám Welicoruss a Porta Inferi a také RC Ponorka.


DALŠÍ REPORTÁŽE

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Views: 1218

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *