RockShock

Internetový rockový magazin

Miroslavská gulášovka 2019

16. listopadu 2019, Miroslav, KD Miroslav

Text: Mária Nováková
Foto: Pavel Novák

V sobotu 16. listopadu 2019 se konal již 23. ročník Miroslavské gulášovky v Miroslavi. Začátek akce byl stanoven na 18.00 hodin a program letošní Gulášovky byl velmi nabitý. Návštěvníci gulášfestu se mohli těšit nejen na vystoupení výborných kapel, ale i na barmanskou show, ukázku pole dance, soutěž, tombolu a v neposlední řadě 38 druhů guláše. Moderování této akce se zhostil na výbornou známý moderátor a imitátor Milan Nepustil, který návštěvníky bavil po celý večer. Po 18. hodině začali přicházet návštěvníci z blízkého i dalekého okolí a hned se pustili do ochutnávky různých druhů gulášů za symbolickou cenu 20 Kč.

Krátce po 18.30 moderátor Milan Nepustil uvedl prvního zpěváka, a to brněnského písničkáře MARTINA KUDLIČKU, kterému se v hudebním světě neřekne jinak než ‘Kudla s kapelou v krabici’. Jeho repertoár se skládá výhradně z vlastní tvorby, je spoluautorem oficiální hymny FC Zbrojovka Brno, spoluautorem songu Navždy Kometa! pro HC Kometa Brno a moderátorem hudebních festivalů. V době vystoupení lidé stále přicházeli a poslouchali líbivou hudbu i zpěv.

Před hlavní kapelou Alrox o přestávce mohli návštěvníci obdivovat barmanskou show v podání Václava Abrahama, vicemistra světa. A při jeho umění opravdu zůstával rozum stát. Také sklidil obrovský potlesk.

Okolo 20. hodiny již moderátor představil brněnskou kapelu ALROX, jejíž repertoár je složený z vlastních skladeb i coverů známých domácích i zahraničních autorů. Dnes hráli ty největší rockové pecky od špičkových kapel Harlej, Walda Gang, Traktor, Arakain, Kabát a dalších. Také z vlastní tvorby jsme mohli slyšet song Je čas jít. Návštěvníci si tento set moc užívali, najednou byl parket plný, tančilo se po celou dobu téměř dvouhodinového vystoupení. A zpěvák Tomáš Pokorný s kapelou v zádech si užíval večer na plné pecky.

V další pauze probíhala soutěž o bečku piva a o nejlepší guláš. Soutěž o bečku piva měla být výhradně mužská záležitost, ale ženské se nedaly! A také celou soutěž vyhrály. Do soutěže o nejlepší guláš bylo přihlášeno celkem 38 gulášů, a protože všechny byly opravdu vynikající, moderátor Milan Nepustil určil vítěze podle toho, který z přítomných soutěžících donese jako první podprsenku. Všimněte si, že opět celá akce závisela na dámách. A pilu vyhrál zabijačkový guláš, neboť kuchař tohoto guláše byl nejrychlejší.

Poté už čas patřil výhradně rockové kapele GATE CRASHER, která do Miroslavi přijela představit nové album mrazení. Tahle deska si získává srdce čím dál víc fanoušků rockové hudby. A pro samotnou kapelu měl tento večírek pořadové číslo 600, a to už je pořádná nálož koncertů. Také si ho sympaťáci z Gate Crasher pořádně s fanoušky užili. Za celou redakci přejeme kapele hodně štěstí do další šestistovky. Dnešní šedesátiminutový set obsahoval některé songy z nového, již zmiňovaného alba – Mrazení, Čas se začít bát, Bestie, To neřeš, ale i osvědčené hity Čarodějka, Desetkrát, Past a další.

Miroslavskou gulášovku uzavřela kapela EUFORY, která přijela ze Slovenska, konkrétně z města Martin. Tuto slovenskou kapelu jsem již naživo slyšela a moc jsem se na jejich vystoupení těšila. A Eufory rozhodně nezklamali, byl to pořádný metalový nářez. Jsou to profesionálové každým coulem. Celý set byl perfektní, od úžasného zpěvu charismatického Ľuboše Senka přes kytarové riffy Števa Hodoně a Petera Drábika, výborného baskytaristu Aďa Bencu až po úžasnou bubenici Miriamu ‘Mimu’ Hodoňovou. Nutno podotknout, že tahle kapela má pořádně našlápnuto. V letošním roce slavila velký úspěch. V hitparádě francouzského metalového rádia Metal Arena se probojovali na 1. místo Metal Cupu 2018 a nyní se chystají na prestižní koncert v Bratislavě, kde účinkují jako support německé metalové kapely Powerwolf.

Letošní ročník Miroslavské gulášovky se velmi vydařil, obrovské poděkování patří hlavnímu organizátorovi Kamilu Šikulovi, také skvělému moderátorovi Milanovi Nepustilovi a všem lidem, kteří se podíleli na organizaci této skvělé akce.


DALŠÍ REPORTÁŽE

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Views: 1071

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *