RockShock

Internetový rockový magazin

Plexis 40 let – Vzpomínka na ‘Mucha‘ Petra Hoška

Text: Smart Communication

V lednu 2024 to bude rok, co Petr Hošek alias ‘Mucho‘ není mezi námi. Rok 2024 je také ve znamení výročí 40 let PLEXIS a 8. 2. 2024 by Petr Hošek oslavil 57 let. A právě v tento večer, 8. 2. 2024, se již zmíněný koncert bude odehrávat v Lucerna Music Baru.

Celý koncept a dramaturgie budou hlavně o mejdanu a vzpomínkách na Petra Hoška a Plexis. Za myšlenkou uskutečnit vzpomínkový koncert stojí Dušan Lébl, Martin Švec, Petr Koza a Matyáš Rejthar. Přidala se též dlouholetá kamarádka Petra Hoška Markéta Kordová a maminka Petra Hoška Heda Hošková vše odsouhlasila.

Koncert se odehraje v sestavě Dušan Lébl (kytara), Martin Švec (bicí), Eda Frohlich (baskytara). Tedy sestava, která s Petrem hrála nejdéle. Mezi potvrzenými hosty, kteří jsou úzce spjati s kapelou Plexis, svoji účast přislíbili: Petr ‘Hraboš‘ Hrabalík, Jarda Stuchlý, Honza Haubert, Honza ‘Skleník‘ Sklenář, Zdeněk Růžička, Jaromír ‘Jerry‘ Machek, Zdeněk ‘Zdenál‘ Petr, David Koller, Jitka Asterová, Filip Kolací, Johny Jukl, Míra Imrich, Kryštof Michal a Petr ‘Rudee‘ Adamík. Všichni hosté odzpívají nebo odehrají minimálně jednu písničku od Plexis.

Koncert je svou koncepcí určen pro všechny hudební fanoušky a bude v přirozeném duchu tak, jak by na to šel Petr, protože Petr byl nejen pankáč, ale také DJ a měl smysl pro humor. Vzhledem k tomu, že celá tahle akce bude ojedinělá a nebude se opakovat, bude celý koncert zaznamenán na více kamer; v jednání je též Česká televize (potvrdí během listopadu). V rámci koncertu bude využito i hodně archivních materiálů propojených s LIGHT/VIDEO show. Režisérem a dramaturgem koncertu je Matyáš Rejthar. Režisérem záznamu koncertu je Michal Baumbruck a pořadatelem koncertu je filmový producent Petr Koza a Matyáš Rejthar.

Celý koncert se bude odehrávat v duchu mexického svátku Día de los muertos. Proč právě tak? Protože Petr miloval Mexiko a vše, co je s ním spojené, ale hlavně je tento svátek radostná oslava a vzpomínka na zemřelé. Oslava živých, že se znovu setkají šťastně a radostně s mrtvými, které měli rádi.

Koncert se koná ve čtvrtek 8. února od 20.00 hod. v pražském Lucerna Music Baru. Kapela odehraje dalších 5 vybraných letních festivalů pod názvem Plexisovjanka v sestavě Dušan Lébl, Martin Švec, Eda Fröhlich a jako speciální host Petr ‘Rudee‘ Adamík.

FB událost – www.facebook.com/events/993681905051873

Odkaz na předprodej vstupenek:
www.goout.net/cs/listky/plexis-40

Plexis 40 let – vzpomínka na Petra Hoška
Datum – 8. 2. 2024
Místo – Lucerna Music Bar v Praze
Cena vstupenek – 390 Kč v předprodeji, 490 Kč na místě
Pořadatelé koncertu – Matyáš Rejthar a Petr Koza


DALŠÍ AKTUALITY

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Views: 1215

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *