RockShock

Internetový rockový magazin

Vyrazte do přírody a užijte si Rock festival na Louce

Text: Eva Houšková

Na samém začátku prázdnin, tedy v pátek a sobotu 1. a 2. 7. 2022, si můžete zajít na dobrou muziku do Lahovic. Místním areálem Prague Louka se už od pátečního odpoledne rozezní libé rockové tóny v rámci dvoudenního Rock festivalu. Pořádá ho mistr zvuku a doslova renesanční muž Jarda Horváth, čímž je jasné, že můžeme očekávat opravdu dobrý zvuk – a pokud vyjde počasí, i ʻostrý obrazʻ. Každopádně si tu budete moct užít nefalšovanou festivalovou atmosféru v těsné blízkosti Prahy, kde kromě stage umístěné na rozlehlé louce najdete i spoustu možností občerstvení i dalšího nejrůznějšího vyžití včetně možnosti koupání v biotopu.

A kdo tady oblaží vaše slechy? V pátek festival zahájí v 15.00 hod. folkem a blues šmrnclou muzikou zpěvačka a kytaristka DITA & SPOL., která ovládá i ukulele a foukačky. Dále vás čeká kapela NEKECEJ, která se přetransformovala z původní Tak jo! a s novým názvem a pár novými členy se prezentuje podle svých slov relaxačním punk rockem. UBS, tedy Underground Blues Session, tvoří samí zkušení rockoví matadoři, jakými jsou třeba Petr Roškaňuk, Joe Karafiát či Jan Martinek. Na bigbítově pohodovou strunu zahrají LONG SILENCE. Anglicko-česká LEWIS CREAVEN BAND, kapela zpěváka a kytaristy Lewise Creavena, kterého doprovázejí místní špičkoví muzikanti, přinese muziku na pomezí blues až hard rocku, do které a nezřídka zařazuje i slavné bluesrockové klasiky. LOS CULOS – jak už ostatně název lehce naznačuje – do vás nacpou své originální rock latino. Další mezinárodní, respektive švýcarsko-americko-slovenské uskupení GOING NOVA hraje tvrdý rock, a fakt bezvadně. Páteční večírek završí ILLEGATO, kteří se stylověpohybují na pomezí blues, rocku, latiny a šansonu.

Sobotní program začne v pravé poledne setem PASCUALUM s frontwoman Lucií Pascu, které vystřídá undergroundově-psychedelická parta kolem kytaristy a básníka Gigiho GIGI GANG a poté jejich žánrově i lidsky spřízněná banda SLADKÝ KONEC. To ale ještě zdaleka konec nebude, protože vás bude čekat TOTEMʼS HARDTRAMP, kapela, která se údajně jako jediná u nás věnuje stylu hard-tramp a u jejíchž začátků stál (možná trochu překvapivě) Vlasta Třešňák. Po nich převezmou pomyslné žezlo BAVR BLUES & COMPANY bubenického nestora Jiřího ʻBavraʻ Lokajíčka následováni blesrockovým BLUE JOB BANDEM, který už léta táhne kapelník a kytarista Martin Valečka. Svým mixem pop music, bigbeatu a pop-rocku přijedou pobavit VAN HAVEL a na ně navážou bluesrockoví PŘESKOPEC. Následně si vychutnáte skvělý hard rock v podání MARIA SCARE, kteří po odchodu kytaristy Petra do muzikantského nebe pokračují ve čtyřech, čímž jejich muzika získala na syrovosti. Blues rock bude znít i v setu IN CHECK GP a celý festival zakončí svým hravým koktejlem namíchaným z popu, rocku, soulu, rythm & blues, indie a kdovíčeho ještě SHIVA ROCK DIVA.

A jak se na Prague Louku dostanete? Můžete využít autobusy MHD 129, 241, 317, 318 a 334 do zastávky Lahovičky, odkud je to do areálu asi 10 minut pěšky. Využít lze i vlakové spojení, z nádraží Modřany se do Prague Louky dopravíte přes řeku přívozem Modřany–Lahovice; toho můžou využít i případní cyklisté.

Rock festival, 1.– 2. 7. 2022, Prague Louka, K Sádkám 158, Zbraslav-Lahovice
Vstupné na oba dny je 320 Kč, na jeden den180 Kč

Související odkazy:
www.praguelouka.cz
www.facebook.com/praguelouka


DALŠÍ AKTUALITY

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Visits: 757

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *