RockShock

Internetový rockový magazin

Telegrafistův novinkový týdeník aneb T.N.T. 52/2021

Japonská heavymetalová legenda LOUDNESS nadělila těsně po Vánocích (29. prosince) fanouškům a sobě ke 40. výročí existence zbrusu nové album Sunburst~我武者羅. Anglicko-japonská nahrávka vyšla na CD, 2CD a 2CD+DVD u domácího labelu Katana Music. Skupina vyrazí v dubnu i do Evropy, kde objede v rámci výročního turné několik klubů. Chybět nebude ani Česká republika, kde se Loudness zastaví 26. dubna 2022 v ostravském Barráku.

DESTRUCTION vypustili do světa menší ochutnávku připravovaného alba Diabolical (vyjde 8. dubna 2022). Právě v těchto dnech vydávají legendární thrasheři stejnojmenné EP, které kromě titulního songu Diabolical obsahuje i další novou skladbu State Of Apathy. Dále jsou na EP covery od The Exploited a Metalliky a také dva live songy. Nedávno vydali i videoklip k titulní skladbě, který si můžete vychutnat zde: www.youtube.com

Kanadská rocková čtveřice SIMPLE PLAN také hned po Vánocích nadělovala. Fanouškům představila zcela nový singl The Antidote, který je zároveň první vlaštovkou z připravovaného nového alba, jež by mělo vyjít v příštím roce. K novince skupina natočila i videoklip, tak do sebe nasajte tuhle hudební ‘protilátku‘, které je v dnešní době tolik potřeba. Video najdete pod odkazem www.youtube.com.

Ani staří harcovníci SCORPIONS nesedí doma jen tak s rukama v klíně a pilně pracují na svém novém albu, které vyjde 25. února pod názvem Rock Believer u Vertigo Records. Už podruhé nechali své fans nahlédnout pod studiovou poličku ve videu, kde je možné kromě samotné práce na albu slyšet i nějaké hudební ukázky. Na studiové video se můžete podívat zde: www.youtube.com

Brazilská deathmetalová smečka KRISIUN znovu vydává své kultovní album Conquerors Of Armageddon, jehož původní verze vyšla v roce 2000. Přesně na silvestra vychází v reedici limitovaná tříbarevná LP edice. Příští rok má kapela v plánu turné po Střední Americe a Mexiku, kde je doprovodí NERVOCHAOS a KRYPTA (mezinárodní seskupení, kde účinkují i bývalé členky skupiny Nervosa).

Limitovanou LP reedici starší nahrávky si připravili i švédští LEVITICUS. Hard & heavy kapela z města Skövde se svým fanouškům připomíná deskou Setting Fire To The Earth. Původní verzi nahrávky vydala skupina už v roce 1987 také na vinylu, ale rovněž i na CD a kazetě. Aktuální CD reedice vyšla v listopadu.

Němečtí folkmetalisti FEUERSCHWANZ vydávají jubilejní desáté album. Nahrávka s názvem Memento Mori vyšla 30. prosince u Napalm Records. Fanoušci si mohou vybrat hned z několika formátů – CD, LP, kazeta, 2CD, 3CD, 2LP a 2kazeta. K albu vyšlo i několik videoklipů. Ten poslední ke skladbě Krampus byl vypuštěn do světa přesně před týdnem a zhlédnout jej můžete zde: www.youtube.com

Téměř přesně po čtvrt století od původního vydání v roce 1996 přicházejí mistři temných tónů ANATHEMA s novou remasterovanou verzí nahrávky Eternity. Ta vychází na CD a kazetě. Skupina je momentálně ve stadiu hibernace a její hlavní tvůrčí mozek, kytarista Danny Cavanagh, se věnuje svému projektu WEATHER SYSTEMS (název je odvozen od devátého alba Anathemy).

Floridská alternativně metalová kapela NONPOINT vydala 27. prosince digitálně (www.smarturl.it/vvtf75) zbrusu nové pětiskladbé EP Ruthless. Přesně ve stejný den měl premiéru i live videoklip ke skladbě Back In The Game. Ten si můžete vychutnat pod odkazem www.youtube.com.

25. února vyjde u labelu Rock Of Angels Records čtvrté řadové album Enter The Light švýcarské hard & heavy formace FELSKINN. Dvanáctku zbrusu nových skladeb momentálně prezentuje lyric video Darkness In Your Eyes. Ta bude zároveň celou desku otevírat a poslechnout si ji můžete zde: www.youtube.com

Turecká melodic/deathmetalová kapela DESECRATE vstoupí do koncertní sezony 2022 s novou vokální posilou. Tou se stala íránská zpěvačka Haniye Kian, kterou mimo jiné ‘vyškolil‘ i polský křikloun Rafał ‘Rasta‘ Piotrowski (Decapitated). Jak to nové zpěvačce sluší ve zkušebně a na její samotné představení se můžete podívat zde: www.youtube.com

Australská groove/deathmetalová smečka BELETH právě v těchto dnech připomněla svůj kritikou velice dobře přijatý debut Silent Genesis, a to lyric videem k poměrně depresivní skladbě Black Speech. Video můžete zhlédnout pod odkazem www.youtube.com.

Nový singl chystají na 21. ledna 2022 norští blackmetalisti KEISER. Novinka ponese název Sole Victor a do světa ji kapela vypustí prostřednictvím Non Serviam Records. Menší ochutnávku najdou posluchači na YouTube (www.youtube.com), kde je k dispozici krátký video teaser.

V roce 1991 vyšlo debutové a zároveň jediné album belgické thrashmetalové kapely DEAD SERIOUS. Deska It’s A Nice Day je dodnes považována za jedno z nejpřelomovějších alb belgické thrashmetalové scény. Nahrávka právě vychází po 30 letech v remasterované podobě a je zároveň vzpomínkou na dva zesnulé členy – bubeníka Marca Vereeckena (†1993) a zpěváka Armanda Tiebouta (†2021). Zbylí členové dodnes působí v doommetalových Cult Of Scarecrow.


DALŠÍ T.N.T.

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Visits: 791

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *