RockShock

Internetový rockový magazin

Wohnouti ždímali při výrobě nového klipu Nevěsta umělou inteligenci na kost

Text: Warner Music

Kapela WOHNOUT vydala svůj první letošní singl Nevěsta. Hororový klip, který ho doprovází, nechala vytvořit umělou inteligencí.

„Když jsem se zamýšlel nad námětem klipu, měl jsem vizi, že městem jde obrovská tlustá ženská a blíží se k oknu jednoho z paneláků. Jak ale tohle natočit… V ten moment mě napadlo zkusit to s AI,“ vysvětluje Honza Homola.

A tak nastala mašinerie shánění odborníka, který to s umělou inteligencí dostatečně umí a šel by do spolupráce. Nakonec měla kapela šťastnou ruku.

„Při výrobě klipu jsme ždímali umělou inteligenci dost na kost. Ta technologie má ráda spojování neobvyklých materiálů dohromady. A kynoucí těsto a kostlivci z černobílých hororů se ukázali jako výtečná kombinace. Inspirací byl i text písně, který je jednoznačně šílený a k hororově romantickým halucinacím vyloženě vybízí,“ říká režisér videoklipu a odborník na generativní umělou inteligenci Petr Salaba.

Vytváření klipu trvalo zhruba dva měsíce, kdy se skládaly kousky k sobě, aby nakonec zapadly a zafungovaly jako celek.

Wohnout právě končí akustickou sezonu. Rok a půl skupina objížděla divadla a vystupovala s písněmi v netradičních akustických úpravách, do kterých zapojila i nástroje, jako jsou xylofon, tuba, banjo nebo trombon. Momentálně se vrací opět k elektrickým koncertům, do kterých postupně zakomponuje nové písně. První z nich bude právě čerstvě vydaná Nevěsta.

Wohnout – Nevěsta:
Autor hudby i textu – Matěj Homola, Jan Homola
Singl na digitálních službách – www.whnt.lnk.to/Nevesta


DALŠÍ AKTUALITY

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Visits: 681

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *