RockShock

Internetový rockový magazin

Benefit pokřtili v Konárovicích nové album Rock and Roll a nebe

28. října 2023, Konárovice, restaurace Na Vinici

Text: Mária Nováková
Foto: Pavel Novák

V sobotu 28. října se na Kolínsku, přesně řečeno v hospůdce Na Vinici v Konárovicích, konal křest nového alba Rock and Roll a nebe legendární kapely Benefit, založené již v roce 1971. Přestože začátek očekávané akce byl plánovaný ve 20.30 hodin, restaurace se začala už od podvečerních hodin rychle zaplňovat.

Hostem byla kolínská hardrocková kapela BLUE BUCKS, která naladila posluchače na správnou notu peckami Nám to dávej, Kriminál anebo Vlkodlak. Dnes se s fanoušky rozloučil bubeník téhle rockové bandy Láďa Dousek.

Po krátké pauze doslova vlétla na pódium rocková smečka BENEFIT a začala ihned řádit. Formace okolo kapelníka Milana Viplera je známá tím, že zde úřadují dva zpěváci. Za celou kapelu se s přítomnými pozdravili Vláďa ‘Gumáček‘ Koudelka i Jirka Jech a bylo vidět, jak jsou všichni natěšení na dnešní koncert. Najednou byl sál plný posluchačů. Koncert se skládal ze dvou setů, mezi kterými byla pauza akorát tak dlouhá na občerstvení a na pokec mezi fanoušky.

První část začali megahitem Odpočet a zazněly i další pecky – Život nám utíká, Zpívá s námi celý svět a další. Poté byl čas na křest nového alba s názvem Rock and Roll a nebe. Benefit si za kmotry vybrali zpěvačku ze známé hudební skupiny Laura a její tygři – Lucku Bakešovou, která nazpívala nádherný a zároveň titulní song Rock and Roll a nebe na nové album a také během večera tuto krásnou baladu přítomným posluchačům zazpívala. Druhým hostem při křtu byl Zdeněk Hejduk – fotograf, novinář, ředitel Městského společenského domu v Kolíně. Album se pokřtilo klasicky šampaňským a pak se pokračovalo v koncertě vesele dál.

Pochopitelně nemohly chybět songy z nového alba, namátkou vzpomenu Zodiak, Zloděj nebo král, Zlatý klíč, Velký hráč… Na dvě pecky přišel na baskytaru zahrát bývalý člen kapely Václav Kalaš, kterého věrní fanoušci s radostí přivítali. Sál praskal ve švech, lidi tančili, zpívali a užívali si skvělý večer. Bubeník a kapelník v jedné osobě Milan Vipler zazpíval nádherný ploužák Pár chvil. Nemohla chybět megapecka Zpověď, při které vyšvihl Jakub Koudelka parádní kytarové sólo. A nebyl by to Benefit, aby nezazněly oblíbené pohádky – Hloupý Honza, Baba Jaga a nově i Otesánek. To už fanoušci křepčili na parketu a zpěv se všude rozléhal. Poslední pohádka byla tradičně ta nejoblíbenější – Smolíček pacholíček.

Fanoušci si vytleskali a vykřičeli ještě několikrát přídavek. Nikdy nepřestanu obdivovat ten obrovský nával energie, který celá kapela má, pořád je v pohybu a lidi se mají věru nač dívat. Tento večírek se velmi vydařil, poděkování patří kapele Benefit a všem fanouškům za vytvoření báječné a nezapomenutelné atmosféry.


DALŠÍ REPORTÁŽE

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Views: 1650

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *