RockShock

Internetový rockový magazin

Porta Inferi oslaví v Novém Jičíně 15 let existence

Text: Jiří Olszar

Novojičínská metalová kapela PORTA INFERI letos slušně naděluje, a nadělovat bude i o Vánocích. Přesně na Štěpána, tedy 26. 12. 2023, zve všechny své příznivce na narozeninovou party, kde si připomene už 15 let své existence. Oslavovat se bude přímo na domácí půdě klubu Všesmír v Novém Jičíně.

A nebude to jen aktuální sestava Mirek Andrássy (kytara), Radim Korbel (zpěv), Jan Noga (kytara) a Jan Rušikvas (bicí), kdo se na pódiu představí. Přizvaní jsou totiž i hosté v podobě bývalých členů. A těch se zde během 15 let existence vystřídalo vskutku nemalé množství, takže to bude opravdu velkolepá show. Jediným původním členem je dnes hlavní tvůrčí mozek kapely, kytarista, producent či zvukový mistr Mirek Andrássy. Možná to byl záměr, ale možná jen dílo náhody, že si skupina pro narozeninovou oslavu vybrala právě klub Všesmír, protože to, co se v kapele během 15 let událo, bylo vždy ‘vše s Mírou‘.

Během uplynulých let si Porta Inferi připsala na konto spoustu zajímavých koncertních úspěchů, ať už to bylo vystupování na velkých festivalech Masters Of Rock, Rock pod Kameňom , Rockheart, Made Of Metal, Holba Rock na grilu, Ostrava v plamenech, Vekeri Fest (HU), 3 DAYS ROCK (IT), Bongart Open Air (DE), nebo předskakování takovým hudební ikonám, jako jsou Helloween, Amaranthe, Primal Fear, Brainstorm, Avantasia, Children Of Bodom, Kataklysm, Gamma Ray, Sirenia ad. Momentálně je můžete vidět jako hosty na turné s Panoptikem.

Důležité pro kapelu byly ovšem i studiové nahrávky. Po dvou demech vydali v roce 2011 oficiálně první nahrávku Another World. V roce 2014 ji následovalo album Out Of The Difference. Některé ze skladeb z tohoto počinu patří dodnes zaslouženě do koncertních setlistů. Třetí deska Alive vyšla v roce 2019 a poprvé se na ní představil nový zpěvák Radim Korbel.

Poté se skupina začala věnovat představování nové tvorby prostřednictvím singlů (klipů i lyric videí), což vyvrcholilo doslova před pár dny vydáním zbrusu nového alba The Gateway. Na něm fanoušci najdou kompletní sbírku všech singlů včetně společné skladby s Forrest Jump – Jeden tým a také dva zcela nové songy – Nech mé tělo vzkřísit a Newborn Sky.

Vzhledem k pozvaným hostům a vydaným nahrávkám lze tedy předpokládat, že setlist bude hodně našlapaný a velice speciální, než na jaký jsou fanoušci momentálně zvyklí.

Otevření klubu Všesmír je naplánováno na 19.30 hod. a samotná narozeninová oslava, která potrvá i po hudební produkci, vypukne ve 20.30 hod. Vstupenky za 210 Kč je možné koupit v předprodejní síti smsticket.

Vše je tedy jasné, takže neváhejte a dorazte do klubu Všesmír vyskákat kalorie po štědrovečerním obžerství!

FB událost – www.facebook.com/events/360054813017808

Související odkazy:
www.portainferi.com
www.facebook.com/portainfericz
www.instagram.com/portainferi
www.youtube.com/@portainfericz
www.bandzone.cz/portainferi
www.vsesmir.cz


DALŠÍ AKTUALITY

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 4.3 / 5. Počet hlasů: 6

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Views: 1521

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *