RockShock

Internetový rockový magazin

Daniel Landa vydává po osmi letech nové album Minový pole

Text: Warner Music

Hudební skladatel, textař a rockový zpěvák DANIEL LANDA vydává po dlouhé tvůrčí přestávce nové album. Minový pole v tom nejlepším navazuje na Landova nejvydařenější alba.

Autorem hudby, textů a aranží všech písní na albu Minový pole je tradičně sám Daniel Landa. Skladby tvoří pospolu nerozlučitelný celek, byť na album zařadil i singly vydané v poslední době: Anička Malinová, Blanický manifest, Ukolébavka a Hoří horizont. Posledně jmenovanou skladbu však Landa se svým týmem natočil ve zcela nové podobě.

„Po poslechu Minovýho pole v Danově domácím studiu jsem pochopil, proč cesta k němu musela trvat dlouhých osm let od předešlého alba Žito, a dokonce čtrnáct let od posledního typicky landovského Nigreda. Minový pole není jen hudebně i textově strhující dílo. Je to zpráva o stavu společnosti a světa od člověka, který ve svém životě a tvorbě sice vyvolal nejeden konflikt a rozbouřil mnoho emocí, ale jako jeden z mála nikdy neuhnul ze svojí cesty, a proto mu lze uvěřit slova: ‚Ten, kdo se nevzdá, napije se z grálu, vyryje svý jméno do koruny králů‘,“ komentuje nové album ředitel vydavatelství Warner Music Czech Republic Vladimír Kočandrle.

Album nese všechny rozpoznávací znaky Landovy tvorby: silné protestsongy, rockové balady a jeho nezaměnitelný valčík. Vymyká se jakémukoli paušalizujícímu hodnocení. Sám Landa říká: „Moje jediné přání je, aby si Minový pole lidi poslechli vcelku. Od začátku až do konce…“

Daniel Landa představil ze svého právě vydaného alba i klip k písni Reality show. Početný štáb s komparsem natáčel klip nepřetržitě 13 hodin ve filmových ateliérech v Klecanech. Objevují se v něm i zpěvákovy dcery Rozálie a Roxana, které v písni zpívají sbory. Jde o vůbec první Landův klip, ve kterém používají AI efekty.

„Do téhle písničky se AI hodila. Jen velmi decentně, samozřejmě… Klip je jinak postavený na Danovi symbolicky provázejícím diváka světem, který je vlastně jen show,“ vysvětluje režisérka Mirjam Landa. Za kamerou stál Tomáš Kobolka, se kterým natáčela všechny poslední Danovy klipy i filmy Kvaska a Tacho.

Daniel Landa naživo představí své nové písně spolu s mnoha hity, které zkomponoval a nazpíval za uplynulých více než 30 let, na koncertu v O2 areně 4. listopadu letošního roku.

Daniel Landa je hudební skladatel, textař, rockový zpěvák a mentální kouč. Svoji hudební dráhu započal ve skupině Orlík (1988–1991), která se po vydání druhého alba rozešla a Landa od té doby vystupuje jako sólový umělec. Na svém kontě má nespočet ocenění v anketách popularity a Zlatých, Platinových a Multiplatinových desek. Jako muzikálový autor debutoval s Krysařem, jehož dvoutisící představení se odehrálo v roce 2023. K jeho dalším velmi úspěšným muzikálům patří Touha a Tajemství. Jako herec se objevil např. ve výrazných rolích ve filmech Černí baroni a Proč? Jeho posledními hereckými úlohami byli Alex v černé komedii Tacho a Emanuel Moravec v díle Den po Mnichovu ceněného televizního cyklu České století.

Tracklist alba:
1. Dneska mám volno
2. Hlavolam
3. Poslední nula
4. Ukolébavka
5. Reality show
6. Anička Malinová
7. Hoří horizont ʼ93
8. Blanický manifest
9. Domnělý spasitel
10. Minový pole

Album na digitálních službách – www.DanielLanda/MinovyPole

Související odkazy:
www.daniellanda.cz
www.facebook.com/profile.php?id=100044252298509


DALŠÍ AKTUALITY

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 5 / 5. Počet hlasů: 1

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Views: 1032

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *