RockShock

Internetový rockový magazin

Forrest Jump a Porta Inferi teď budou kopat za Jeden tým

Text: Forrest Jump

Jeden tým – tak nazvali svou společnou jarní tour pánové z FORREST JUMP a PORTA INFERI. Pro fanoušky si kapely připravily nejen speciální prodloužené sety, ale také společnou stejnojmennou píseň, kterou opatřily klipovým zpracováním.

„S klukama z Forrest Jump se potkáváme dlouho a vždycky si užíváme různé fórky a špičkování, které prostě do backstage patří. Vloni jsme z hecu – už ani nevím, kdo to nadhodil – nakousli myšlenku společných klubových koncertů a postupem času nám to přišlo jako dobrý nápad,“ vysvětluje prvotní impulz kytarista Porta Inferi Mirek Andrassy.

Kapely vyrazí na šňůru ve čtvrtek 13. 4. 2023, kdy zahájí společný ‘tůring‘ koncertem v olomouckém Bounty Rock Café. „Odpíchneme se na Moravě (Olomouc, Ostrava, Brno, Hodonín), abychom přes Vysočinu (Jihlava) vyrazili i za fanoušky do českých zákoutí (Plzeň, České Budějovice, Litvínov, Praha),“ vypočítává zastávky baskytarista Forrest Jump Jakub Ticháček. „Speciální zastávkou pro nás budou Luhačovice, kde pokřtíme desku Vrtochy a zároveň zahájíme aukci obrazu Davida ‘Kranzeaka‘ Dabera, který zdobí obal nového alba. Výtěžek poté poputuje na dobrou věc – její realizace se zhostí charitativní organizace Korunka Luhačovice,“ doplňuje Ticháček.

Ještě před turné obě kapely vypustily ven společnou píseň Jeden tým, a to formou téměř sportovního videoklipu. „Celé je to o tom, že sice do sebe dokážeme pořádně ‘zajet‘, když blbneme po koncertě v backstagi, ale když jde do tuhého, stojíme na stejné straně,“ popisuje téma skladby frontman Porta Inferi Radim Korbel.

Premiéra klipu Jeden tým proběhla v neděli 19. 3. 2023, kdy obě kapely uspořádaly i společný stream s fanoušky. Na záznam streamu se můžete podívat zde: www.facebook.com/portainfericz/videos/733568798107799

Program turné Jeden tým:
13. 04. – Olomouc, Bounty
14. 04. – Ostrava, Barrák
21. 04. – Jihlava, D-Club
22. 04. – Brno, Melodka
28. 04. – České Budějovice, K2
29. 04. – Plzeň, Pod lampou
05. 05. – Hodonín, Nautilus
06. 05. – Luhačovice, KD
26. 05. – Praha, Vagon
27. 05. – Litvínov, ATTIC

Související odkazy:
www.forrestjump.cz
www.facebook.com/forrestjumpofficial
www.portainferi.com
www.facebook.com/portainfericz


DALŠÍ AKTUALITY

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 5 / 5. Počet hlasů: 2

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Views: 877

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *