RockShock

Internetový rockový magazin

Šumperský Dům kultury popáté na jeden večer ovládnou Keltové

Text: Michaela Horáková

Po tříleté přestávce se příznivci alternativní hudební scény mohou těšit na pátý ročník Keltského večera, který se letos uskuteční den po svátku svatého Patrika v šumperském Domě kultury.

„Na základě vzrůstající účasti předešlých ročníků i nadšených reakcí šumperského publika, u kterého se keltská muzika i tanec těší velké přízni, jsme se rozhodli uspořádat již pátý ročník tohoto jedinečného festivalu. Zároveň celý program doplní ochutnávka kvalitní skotské whisky, kterou pro návštěvníky zajistí Whisky & Kilt Praha,“ zve na akci produkční Domu kultury Michaela Horáková.

Pozvání na festival tentokrát přijaly kapely RÍ RA hrající irské tradicionály a instrumentální skladby lehce okořeněné funky a jazzovými vyhrávkami, dále VINTAGE WINE, kteří v sobě mísí rockovou dravost s melodikou a energií irské a skotské muziky, samozřejmě nemůže chybět ani domácí oblíbená skupina HAPPY TO MEET. Ta pravidelně patří k hlavním tahounům celého večera.

„Několik překvapivých choreografií si speciálně pro Šumperk připravil i taneční soubor Démáirt. Ten funguje pod záštitou YMCA Brno a patří k absolutní špičce v naší republice. Úzce spolupracuje s tanečníky světových jmen, jako jsou např. Anne-Marie Cunningham a Shane McAvinchey (Riverdance) nebo Stephen Scariff a Ronan Morgan (Lord Of The Dance),“ doplňuje Michaela Horáková.

Začátek festivalu je naplánován v sobotu 18. března na sedmou večerní. Vstupné je v předprodeji za 250 Kč, v den konání poskočí o padesát korun. Více informací najdete na www.dksumperk.cz.


DALŠÍ AKTUALITY

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Views: 743

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *