RockShock

Internetový rockový magazin

Skupina Siluety představila již čtvrtý singl Díky vám z připravované desky

Text: Martin Gerle

SILUETY patří mezi jedny z nejmladších kapel na české hudební scéně, čemuž ale vůbec neodpovídá počet odehraných koncertů. Za rok svého působení jich odehráli více než sedmdesát a tento rok ještě přidávají plyn. Siluety pojedou jako předkapela letního turné DIVOKÝHO BILLA, který oslaví 25. narozeniny.

„Singl jsem přinesl na dýchánek, který probíhal v Krkonoších na horské boudě, a s naším zpěvákem Honzou jsme ho doladili do dnešní podoby. V tom se píseň liší od ostatních, které většinou vznikaly v dodávce. Tímto singlem jsem chtěl poděkovat všem těm, kteří jsou zmíněni v textu, ať je to rodina, přítelkyně, anebo naši skvělí fanoušci,“ popisuje vznik singlu bubeník Antonín Matyásko.

Singl je další dílek puzzle, který bude přiložen na desku, která postupně vzniká od založení kapely. Do konce roku mají Siluety v plánu vydat ještě dva další singly a na jaře 2024 spatří světlo světa debutová deska, která na své jméno teprve čeká.

Singl Díky vám vyšel na většině streamovacích platformách, jako je Spotify, Apple Music, Deezer apod. 2. 3. 2023. Video k singlu vyšlo v těsném časovém závěsu 5. 3. v 18.00 hod. na YouTube kanálu kapely.

Jako poděkování fanouškům kapela oznámila hostování v rámci letního turné kapely Divokej Bill, která tento rok slaví 25 let na hudební scéně.

„Na turné se neuvěřitelně těšíme. Na fanoušky Divokýho Billa i kapelu samotnou a zároveň víme, že chceme publikum na jeho milovanou kapelu pořádně rozehřát,“ říká k nadcházejícímu turné frontman Jan Matyásko.

Kapelu Siluety spoluzakládali v lednu 2022 dva jmenovci Honza a Antonín Matyáskovi, kteří k sobě přizvali baskytaristu Martina Cibulku.

Související odkazy:
www.instagram.com/siluety_official
www.facebook.com/SiluetyOfficial
www.youtube.com/@siluetyofficial3533


DALŠÍ AKTUALITY

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 3 / 5. Počet hlasů: 2

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Views: 775

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *