RockShock

Internetový rockový magazin

Charitativní Novoměstský Tuplák nabídne již příští víkend skvělou muziku i pivní ‘speciality

Text: Jiří Olszar

Již příští víkend, konkrétně tedy 19. a 20. srpna 2022, se uskuteční v areálu bývalých kasáren v Novém Městě nad Metují charitativní akce Novoměstský Tuplák. Jedná se vlastně o pivní slavnosti spojené s hudebním festivalem. Vše bude mít zároveň charitativní podtext, neboť podobně jako loni bude pořádající organizace Naděje z kamionu, z. s., i letos pomáhat Mateřské škole a Základní škole speciální NONA, o. p. s., v Novém Městě nad Metují.

Jak už bylo dříve oznámeno, prvním přihlášeným pivovarem byl Pivovar Nová Paka, který se stal i oficiálním partnerem prvního dne Novoměstského Tupláku, kdy se na pódiu představí legendární rocková skupina ABRAXAS. Jediný původní člen a frontman kapely Slávek Janda letos oslavil krásné 70. narozeniny a samotný Abraxas už vede neuvěřitelných 46 let. Jako předkapela se ten den představí hardrock/metaloví RESTDAY z nedaleké obce Spy.

Sobota 20. srpna pak nabídne další porci kvalitní muziky, která jistě zaujme širší posluchačskou veřejnost. Ke slyšení bude klasická country music, rock i řízný metal. V line-upu došlo proti původnímu plánu k jedné malé změně. Původně potvrzení Manuál, kteří patří k tradičním kapelám na akcích Naděje z kamionu, z. s., momentálně řeší filozofickou otázku ‘být, či nebýt‘, a tak se z účasti na akci museli omluvit. Jejich místo tak zaujmou tvrdě rock’n’rolloví UNIKÁTNÍ POPCORN, kteří se před nedávnem představili na HOPEfestu, tedy další akci Naděje z kamionu, z. s.

Další program už ale poběží beze změn, takže třeba příznivci country se mohou těšit na zkušené muzikanty z kapel GROŠÁCI a COUNTRYMENI. Speciálním hostem Novoměstského Tupláku bude zpěvačka IVETA JONOVÁ, kterou si mohou fanoušci pamatovat nejen z metalových kapel Wishmasters a Symmerya, ale i dalších, žánrově různorodých projektů. Závěr pivních slavností pak bude patřit tvrdším metalovým tónům. Do Nového Města nad Metují totiž zavítají i KREYSON MEMORIAL, kteří připomenou nejen debutovou desku Strážci plamenů z roku 2019, ale jistě dají k ochutnání i něco z nového materiálu, na kterém momentálně pracují.

Pořadatelé samozřejmě mysleli na vše, takže kromě skvělé muziky a dobrého piva bude na místě i něco k zakousnutí. O vaše plná bříška se postará cateringový tým Naděje a známý kuchařský mistr Jiří Babica.

Program na příští víkend je tedy jasný. V Novém Městě nad Metují si užijete nejen skvělou muziku nebo si vychutnáte pivní speciály místních pivovarů, ale především pomůžete dobré věci, jak už to ostatně na akcích pořádaných Nadějí z kamionu, z. s., bývá zvykem.

Související odkazy:
www.facebook.com/events/433602398159377
www.nadejezkamionu.cz
www.facebook.com/nadejezkamionu
www.zsnonanmnm.cz


DALŠÍ AKTUALITY

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Visits: 2283

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *