RockShock

Internetový rockový magazin

Arakain oslavili 40 let na hudební scéně v Lucerna Music Baru

10. dubna 2022, Praha, Lucerna Music Bar

Text: Mária Nováková
Foto: Pavel Novák

Česká metalová legenda Arakain celý rok 2022 slaví 40 let od svého vzniku. A jak jinak by měla slavit než se svými věrnými fanoušky, pro které připravila pořádnou nálož koncertů na jaře i na podzim. Vyvrcholením bude 28. ledna 2023 největší megakoncert v historii kapely za účasti bývalých zpěváků, a to v Praze – O2 universu. Jarní tour začala 8. dubna v Klubu Roxy Třebíč a třetí zastávkou se stal Lucerna Music Bar v Praze.

Prvním hostem byla pražská metalová kapela DOKTOR TRICERATOPS, která má za sebou také bohatou historii. Založena byla v roce 1985 a za dobu svého působení prošla různými styly a vystřídalo se v ní několik muzikantů. Jediným ze zakládajících členů je Michal ‘Randy‘ Rotter. Kapela odstartovala koncert peckou V síti, která má také svůj zdařilý videoklip. V pětatřicetiminutovém setlistu nemohla pochopitelně chybět hitovka Pravda o pravdě s krásným Rendyho textem.

Jako další vystoupila kapela BOOTERS, která nehraje s Arakainem zdaleka poprvé. Booters hrají od roku 2011 a jejich styl je kombinací crossoveru, grunge, hard rocku a popu. Frontman Martin Šára představil nové členy kapely – baskytaristu Tibiho Rockera a bubeníka Adolfa ‘Baudeho‘ Vitáčka. Dnešní koncert odstartovali kluci peckou Valkýra, kde vynikal výrazný Martinův zpěv, podpořený kytarovými riffy. Na závěr vystoupení Martin Šára poděkoval za pozvání klukům z Arakainu i celému týmu kolem nich.

Ve 21.15 hodin na pódium vtrhli metaloví ďáblové z kapely ARAKAIN a spustili neopakovatelnou show podpořenou LED obrazovkami. Jako první nám kapela naservírovala pecku Proč. Po prvním songu se Honza Toužimský přivítal s roztleskaným davem fanoušků a kapela nás zahrnula smrští hitů, kterých za 40 let mají opravdu nepřeberné množství. Na obrazovkách mohli fanoušci v prostřední pasáži koncertu vidět záznam několika písní z koncertu, který Arakain uspořádali na zimním stadionu pražské Slavie. Koncert se konal při příležitosti výročí 25 let kapely, kdy vystoupila s kapelou také Plzeňská filharmonie. Kdo dnes přišel, vychutnal si naživo např. Nesmíš to vzdát, Kyborg, Hathor, Návrat bohů, Dnes ještě ne, Farao. Při songu Chtěl bych ti říct měl sólo na kytaru Honza Toužimský. Byl to parádní koncert plný super kytarových riffů, úžasných bicích a nezaměnitelného hlasu Honzy Toužimského. Nakonec si fanoušci vyžádali přídavek, kdy zazněly největší pecky Arakainu – Paganini a Apage Satanas.


DALŠÍ REPORTÁŽE

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Views: 3347

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *