RockShock

Internetový rockový magazin

Hardrockoví Breaking Loose míří za slávou s novým videoklipem Fearful Friend

Text: Jakub Šnevajs

Bez(mála)nadějná kapela BREAKING LOOSE ze Vsetína vytváří a občas i reprodukuje převážně vlastní skladby blízké hard rocku. Kořeny skupiny sahají do roku 2010, avšak stabilní konstelace dosáhla až v několika posledních letech.

Nástrojové obsazení je od samotného začátku vcelku tradiční – dvě elektrické kytary, baskytara a bicí. Navíc ale mají něco, co nikdo jiný nemá –‘zpívačku‘ Soniu. Ta kromě občasné kapelní pohodlnosti nabourává také rčení o tom, že ženská v kapele nikdy nedělá dobrotu. S touto vlastností lehce souvisí její další zvláštnost – za několik let působení v kapele se jí nepodařilo vystoupit se skupinou na pódiu tak, aby zrovna nebyla v požehnaném stavu. Breaking Loose ale podotýkají, že nikdo z nich v tom prsty nemá.

Vzhledem k tomu, že předchozí dva roky koncertování nepřály, ‘zpívačka‘ téměř beznátlakovými metodami přiměla kapelu k tomu, že získaný čas využili k vytvoření odkazu budoucím generacím. A tak vznikly dva optimistické klipy, a to k písním Goodbye Letter a nejnovější Fearful Friend.

Míchání, stříhání a souvisejících činností se ujal kytarista Petr, který si kvůli tomu na stará kolena postupně zřídil domácí studio. Budiž mu za to věčná sláva! ‘Zpívačka‘, která si mezitím vzala jiného Petra, si vzala také na starost režii kapelního Petra, ostatních členů kapely, a dokonce i samotného klipu.

V příští pětiletce čekají skupinu samá pozitiva a sociální jistoty – cesta k neutuchající slávě bude lemována řadou koncertů, například v Budokanu nebo na Strahově… nebo alespoň na vsetínském Lapači… v hospodě. Sledujte proto kapelní online kanály, abyste mohli být u toho!

Sestava Breaking Loose:
Sonia Látalová – zpěv
Petr Kalčák – kytara, vokály
Tomáš Vrána – kytara
Mirek Baletka – baskytara, vokály
Jakub Šnevajs – bicí

Facebook – www.facebook.com/Breaking-Loose-152129801503512


DALŠÍ AKTUALITY

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Visits: 603

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *