RockShock

Internetový rockový magazin

První letošní koncert kapel Budweis Drunken Bastards a Tragedis byl famózní

23. února 2022, Praha, Rock Café Praha

Text: Mária Nováková
Foto: Pavel Novák

Kultovní klub Rock Café v srdci Prahy přivítal ve středu 23. února 2022 jihočeské spřízněné kapely Tragedis a Budweis Drunken Bastards. Jedinečná atmosféra, dostatek prostoru pro tanec, velký výběr cenově dostupných nápojů v baru a spousta energie čekala na každého návštěvníka Rock Café. Na první pohled mě zaujal originální design interiéru, bar přímo v hledišti a chill out zóně, kde bylo krásné posezení v pauze mezi jednotlivými koncerty.

Celou akci odstartovala českobudějovická kapela BUDWEIS DRUNKEN BASTARDS, která vznikla v lednu 2018 z bývalých členů kapely Pirates Of The Pubs a jejich staronových kamarádů. Pro kapelu to dnes byl první koncert v roce 2022, na který se všichni velmi těšili; jak kapela, tak početné publikum. Jejich styl připomíná irskou hudbu, která přímo vyzývala k tanci. A fanoušci se nenechali dlouho pobízet, užívali si každou pecku společně s kapelou. Parádní byla hned ta první A proto!, další songy Budweis Drunken Bastard, Umělecká mobilizace nebo Žebřík do nebe byly také luxusní. Kapela připravuje nové songy, ke kterým budou v dohledné době dva videoklipy. Zde představila novou pecku False Pride, která je pěkně vymazlená. Vzpomínkou na Pirates Of The Pubs byla megapecka Oheň v srdci.

Poté již vystoupila jihočeská kapela TRAGEDIS, která přijela z Lodhéřova u Jindřichova Hradce. Žánrově by se dala popsat jako folk/punk. Kapela hraje od roku 2008, kdy bubeníkovi bylo teprve 14 let. Šlo o seskupení kamarádů, kteří se rozhodli založit kapelu. Jejich filozofií je autentický a energický projev a co nejtěsnější spojení s fanoušky, což dnes splnili na 100 %. Na svém kontě mají dvě alba a plánují brzy vydat další. Koncertní set odpálili peckou Punkovej vlak, která zahřála fanoušky na provozní teplotu. Pak sypali jeden hit za druhým, namátkou vzpomenu na Zpátky do klubů, Až to vzdám nebo Když punkáči stárnou. Fanoušci pogovali, užívali si dnešní nezapomenutelný zážitek. Parádní bylo zařazení houslí a harmoniky do seskupení, skvělá rytmická hudba, parádní texty. Asi tak by se dalo popsat vystoupení, které nemělo chybu.


DALŠÍ REPORTÁŽE

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Visits: 1552

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *