RockShock

Internetový rockový magazin

Totáči odstartovali ve Vagonu vstup do nové sezony

12. února 2022, Praha, Vagon

Text: Pavel Novák
Foto: Pavel Novák

Za čtrnáct dní odstartuje Punk Rock Radio Tour 2022, kterou pořádá agentura ForFUN Agency. Na tomto turné budou společně s kapelou Totální nasazení spoluúčinkovat kapely The Fialky a Nežfaleš. Na vybraných koncertech ještě zahrají Deratizéři nebo Dilemma In Cinema.

A my jsme byli přítomni na generálce této tour, která se konala v pražském Vagonu. Jako první vtrhli na pódium DERATIZÉŘI a ‘deratizérky‘. Tentokrát zahráli akusticky unplugged bez baskytaristy. Jejich písničky jsou velice melodické pro poslech. Jako první odehráli pecku Bajky pana Jeana. Nejvíce mě zaujala skladba O bludičce Obludičce, která připomíná pohádkovou písničku.

Po krátké pauze už nastoupili TOTÁLNÍ NASAZENÍ. Zahráli svoji klasiku, jako první Kazoo Or Die!, pak Australská nebo Balkánská. Při uvádění Balkánské se Sváťa Šváb zmínil, že se o té skladbě dozvěděl Gojko Mitič a že měli co vysvětlovat… Z tohoto setu mě nejvíc zaujala píseň Za hranice, kterou Sváťa zpívá s P. P. Cvokem dvouhlasně. Klip ke skladbě (www.youtube.com) vyšel již v roce 2005.

Jako poslední nastoupila kapela DILEMMA IN CINEMA složená jak ze současných, tak i některých bývalých členů Totálního nasazení. Jedná se o řízný punk rock. Nejvíce mě zaujaly pecky Svoboda, to není všechno, Zapomeň a Inflagranti. Zapomeň je u mě rozhodně nejvíc. Frontman Zdeněk ‘Ciril‘ Šnejdar byl velice kontaktní a celý koncertní set si užíval. Závěrem bych chtěl říci, že se generálka vydařila, ve Vagonu panovala úžasná atmosféra, pogovalo se a večer velmi rychle utekl.


DALŠÍ REPORTÁŽE

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Views: 1191

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *