RockShock

Internetový rockový magazin

Zpěvák Desed a kytarista Juno představili druhý singl nového folkového projektu Aplaus pro dva

Text: Jiří Olszar

Jak se zdá, hudební aktivity zpěváka a textaře Jiřího ‘Deseda‘ Sedláčka (Dark Gamballe, Trny & žiletky) neberou konce. Tentokrát spojil své síly s talentovaným kytaristou Junem s ukrajinsko-americkými kořeny a představil světu už druhý singl nového folkového projektu APLAUS PRO DVA. Po již dříve zveřejněném songu Tajemství nyní došlo na přestavení skladby bOUře.

Jak samotný projekt u nového singlu na YouTube uvádí: „V postupně uveřejňovaných písních můžete slyšet námluvy kytary a zpěvu ve formě, která je osobitá, intimní, epická a textově někdy dokonce koketující s hororovou nebo thrillerovou tematikou. Písně jsou věnované číslovce dva, taky všem párům, dvojčatům a dvojicím.“

Přestože se ‘Desed‘ pěvecky pohybuje ve svých spíše typičtějších vodách a Juno se pro změnu drží opratí alternativního folku s dosti specifickým kytarovým zvukem – což je dáno použitím barytonové kytary, která má poněkud jiné ladění než kytara klasická –, funguje spolupráce takto stylově rozdílné dvojice velice dobře. Ostatně ochutnejte sami, jak do sebe zapadají elementy tohoto hudebního panoptika.

Související odkazy:
www.facebook.com/Aplaus-PRO-DVA-111721291284489
www.youtube.com/channel/UCcwE3pWFn6Cdz9Z0x7bFK7Q


DALŠÍ AKTUALITY

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Visits: 709

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *