RockShock

Internetový rockový magazin

The Drain se na novém albu loučí s velkým špatným a vítají velké dobré

Text: Ricardo Delfino

THE DRAIN uvádějí čtvrtou desku s názvem Old Big Bad New Big Good. Album vyšlo 22. října u českého vydavatelství Dayspeed Music. Nahrávka alternativerockové skupiny vznikla za producentského dozoru Nèro Scartche (MYDY). Novinku natáčela pražská čtveřice u Amaka Goldena v Golden HIVE studiu a u frontmana skupiny Daniela Šubrta ve studiu Megahit Lair.

Kapela, známá extravagancí a náklonností k estetice dekád devadesátých a nultých let současného milénia, opatřila přebal alba fotografií hudebníků na nuselském sídlišti. Rozmanité kostýmy expresivně ilustrují a nadsazují charakteristické rysy jednotlivých členů skupiny. Autory fotografií, které zachycují kontrast pop-artového glamu a sídlištní šedi, jsou čeští fotografové František Svatoš a Jakub Delibalta ze studia JAFR.

„K devadesátkám a nultým létům jsme tíhli vždycky. U poslední desky se to projevilo jak v soundu, tak ve vizuálu. Oproti megalomansky rozmáchlý Bangolii stojící víc na vlivech šedesátek a sedmdesátek jsme se trochu víc vrátili k syrovosti a rockový přímočarosti prvních dvou desek. Snad jen s trochu vyzrálejšíma aranžema a vytříbenějším zvukem,“ říká frontman skupiny Daniel Šubrt.

The Drain za svou čtrnáctiletou kariéru zcestovali část Evropy. Na jejich předchozím počinu se producentsky podílel Greg Gordon, který má v portfoliu spolupráci s kapelami jako Red Hot Chili Peppers, Oasis nebo System Of A Down. I tentokrát navázali spolupráci se zahraničním profesionálem, a to Michaelem Fossenkemperem z TurtleTone Studio v New Yorku, držitelem dvou ocenění Grammy za mastering. Při volbě producenta ale kapela tentokrát zůstala v ČR a vsadila na mládí.

„Po cenný spolupráci s věhlasným americkým producentem jsme chtěli zkusit změnu a oslovili jsme talentovanýho Nèra Scartche, kterýho podle mě čeká skvělá producentská budoucnost. Rozhodnutí nelitujem ani v nejmenším, Nèro si dal strašně záležet, dokopal nás k pečlivosti, což je věc, která nám občas trochu chybí, a myslím, že společnýma silama se nám podařilo naplnit vytyčenej cíl, kterým bylo nahrát kompaktně znějící tvrdou přímočarou desku se současným zvukem,“ popisuje Šubrt.

Old Big Bad New Big Good se dočká pokřtění hned v několika hudebních klubech po České republice. Na koncertech bude dostupné album i na vinylu. Ten bude k dostání od 2. prosince, v současné době běží předprodej.

Související odkazy:
Multilink alba – www.bfan.link/old-big-bad-new-big-good
Facebook – www.facebook.com/thedraincz
Instagram – www.instagram.com/the.drain


DALŠÍ AKTUALITY

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Visits: 648

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *